Αθλητισμός

Μανόλο Χιμένεθ: Τάσσεται κατά της European Super League

Μανόλο Χιμένεθ: Τάσσεται κατά της European Super League
Μανόλο Χιμένεθ: Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ τοποθετήθηκε για το θέμα που έχει συγκλονίσει το ποδόσφαιρο με δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της χώρας του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν «μάσησε» τα λόγια του, αναφερόμενος στην European Super League, την ίδρυση της οποίας ανακοίνωσαν 12 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Ισπανός τεχνικός τάχθηκε απέναντι σε αυτό το σχέδιο, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις. Να σημειώσουμε ότι για το θέμα που έχει συγκλονίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, που προειδοποίησε τους παίκτες οι οποίοι θα συμμετέχουν ότι δεν θα μπορούν να αγωνίζονται σε Μουντιάλ ή Euro.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, σε συνέντευξή του στο Radio Marca, τάχθηκε κατά της European Super League είπε χαρακτηριστικά ότι η νέα κλειστή λίγκα πρόκειται για ένα ιδιωτικό πάρτι μεταξύ φίλων.

Μανόλο Χιμένεθ: Τάσσεται κατά της European Super League

Μανόλο Χιμένεθ: Τάσσεται κατά της European Super League

«Δεν μου φαίνεται πολύ δίκαιο, κερδίζουν μόνο οι μεγάλες ομάδες με τους δυσθεώρητους προϋπολογισμούς. Θα κλείσει η πόρτα για πολλά πρωταθλήματα και πολλές ομάδες. Είναι ένα ιδιωτικό πάρτι κάποιων φίλων», σημείωσε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα η UEFA ανακοίνωσε και το νέο format που θα ισχύει για το Champions League από το 2024, όπου θα συμμετέχουν 36 ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των oμάδων που θα συμμετέχουν θα αυξηθεί από τις 32 που είναι σήμερα, ενώ και ο αριθμός των εγγυημένων παιχνιδιών (ο ελάχιστος δηλαδή αριθμός παιχνιδιών) κάθε ομάδας θα αυξηθεί από έξι που είναι τώρα σε δέκα (πέντε εντός και πέντε εκτός έδρας).

Δεν θα υπάρχουν όμιλοι, αλλά ένα πρωτάθλημα αυτών των 36 συλλόγων. Όμως, δεν θα αγωνίζονται όλοι με όλους, αλλά οι ομάδες θα δίνουν 10 ματς, με βάση τη δυναμικότητά τους αφού θα κατατάσσονται σε γκρουπ δυναμικότητας. Οι ομάδες θα αγωνίζονται συγκεκριμένο αριθμό ματς με ομάδες από τα γκρουπ δυναμικότητας που θα σχηματιστούν, αλλά όχι λιγότερα από 10.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες οκτώ θέσεις θα προκριθούν απευθείας στους 16. Οι υπόλοιπες 16 ομάδες (κάτω από τις πρώτες οκτώ, από την 9η έως και την 24η θέση) θα παίξουν σε play offs μεταξύ τους. Από εκεί θα προκύψουν οι άλλες οκτώ για τη νοκ-άουτ φάση των 16.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments