Ελλάδα

Δερμιτζάκης: Υπέρ του ανοίγματος της εστίασης

Δερμιτζάκης: Υπέρ του ανοίγματος της εστίασης
Δερμιτζάκης: Ο καθηγητής Γενετικής μιλά σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα και σχολιάζει το ενδεχόμενο ανοίγματος της εστίασης από το κράτος.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε σχετικά με το Πάσχα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε διαψεύσει όλα όσα ακούγονται για τα self tests. Ακόμη είχε ξεκαθαρίσει την διαφορά μεταξύ των self test και των rapid test.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Γενετικής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ τάχθηκε ενάντια στην θέση πως η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να καθορίζει τις αποφάσεις για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Συμπλήρωσε δε, «πρέπει δυστυχώς να είμαστε πιο στυγνοί» και συμπλήρωσε ότι μπορεί να αποτελεί κριτήριο τι θα γίνει με ορισμένους ασθενείς και οι αποφάσεις για την κοινωνία πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς.

O Μανώλης Δερμιτζάκης

O Μανώλης Δερμιτζάκης

Δερμιτζάκης:  “Το lockdown δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα”

Εξήγησε ότι στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν μέτρα που άσκησαν από τις μεγαλύτερες πιέσεις, το lockdown ήταν πάρα πολύ έντονο χωρίς μάλιστα να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι η χώρα μπήκε σε έναν φαύλο κύκλο αντιμετώπισης.

Για τους χιλιάδες νέους στις πλατείες είπε ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι ευχάριστες και πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο. Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία, εκτίμησε ο κ. Δερμιτζάκης.

Δερμιτζάκης:  “Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων σχετίζονται με τα ανοίγματα”

Ο καθηγητής είπε ότι η βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι απόλυτα σχετιζόμενη με τα «μικρά ανοίγματα» που έχουν γίνει και συνεπώς πρέπει να συνεχιστούν ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.

Για το Πάσχα τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή αλλά θα μπορούσαν να επιτραπούν οι μετακινήσεις με self test, εάν οι αποφάσεις ληφθούν εγκαίρως και γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για το πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες στα χωριά τους.

Δερμιτζάκης: «Υπερβολή» να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις 3 περιοχές

Χαρακτήρισε υπερβολή την απόφαση να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα καθώς δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα, ενώ επικέντρωσε τη συζήτηση στο λιανεμπόριο.

«Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαφορά να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή δεν μπορεί να κάνει και πολλά η κυβέρνηση γιατί μπορεί να κατηγορηθεί.

Χαρακτήρισε προτεραιότητα να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, με άνοιγμα κλειστών παραλιών ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και η λειτουργία της εστίασης θα βοηθούσε. Όπως είπε θα μετέφερε την «ευθύνη» της τήρησης των μέτρων στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από τους αστυνομικούς στις πλατείες.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca ο καθηγητής τόνισε ότι η πιθανότητα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα θρόμβωσης και εγκεφαλικής αιμορραγίας ίσως είναι λιγότερο από ένα στο μισό εκατομμύριο και ότι πιο πολλοί άνθρωποι θα σκοτωθούν με το αυτοκίνητό τους στη διαδρομή για να πάνε να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments