Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 19/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 19/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 19/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (19/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 1607 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 675 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 216 νέες λοιμώξεις.

Η Αχαΐα, που επί πολλές εβδομάδες σημείωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες μέρες έπεσε σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 56 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 67 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 80 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 47 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 99 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 203 κρούσματα
  • Νήσων: 2 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 83 κρούσματα
  • Πειραιώς: 94 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 216 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 56.

Εξαδάκτυλος: Πώς μπορούμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Για το Πάσχα, ο κ. Εξαδάκτυλος, είπε πως την Παρασκευή ή μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα είναι πιθανόν να συζητηθεί το σενάριο για μετακινήσεις. «Μαζική έξοδος θα συντελέσει στην ανατροπή όλης της προσπάθειας που έχουμε κάνει.», προειδοποίησε. Σαν σενάριο ανέφερε ότι, το αν κάποιος έχει μια δεύτερη κατοικία σε περιοχή που επιδημιολογικά είναι στο ίδιο επίπεδο με την περιοχή όπου είναι η κύρια κατοικία του και θέλει να μεταβεί εκεί για το Πάσχα, είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί.

«Είναι άλλο πράγμα να πάμε με την οικογένεια μας να περάσουμε Πάσχα στο εξοχικό και άλλο να κάνουμε εκδρομή σε διάφορες περιοχές με παρέα.», εξήγησε. Τέλος, σχετικά με τα όσα ακούγονται για την κυβέρνηση, ότι επιβάλλουν τις εισηγήσεις στην επιτροπή, ο κ. Εξαδάκτυλος διευκρίνισε ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι να συμβουλεύει την πολιτεία, όχι να επιβάλει αποφάσεις ή να την υποκαθιστά. Τόνισε, δε, ότι στην επιτροπή δεν έχει επιβληθεί ποτέ κάποια απόφαση.

Δερμιτζάκης: Υπέρ του ανοίγματος της εστίασης

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ τάχθηκε ενάντια στην θέση πως η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να καθορίζει τις αποφάσεις για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Συμπλήρωσε δε, «πρέπει δυστυχώς να είμαστε πιο στυγνοί» και συμπλήρωσε ότι μπορεί να αποτελεί κριτήριο τι θα γίνει με ορισμένους ασθενείς και οι αποφάσεις για την κοινωνία πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς.

O Μανώλης Δερμιτζάκης

O Μανώλης Δερμιτζάκης

Ο καθηγητής είπε ότι η βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι απόλυτα σχετιζόμενη με τα «μικρά ανοίγματα» που έχουν γίνει και συνεπώς πρέπει να συνεχιστούν ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.

Για το Πάσχα τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή αλλά θα μπορούσαν να επιτραπούν οι μετακινήσεις με self test, εάν οι αποφάσεις ληφθούν εγκαίρως και γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για το πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες στα χωριά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments