Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Εντός Μαΐου οι εμβολιασμοί Johnson & Johnson

Θεμιστοκλέους: Εντός Μαΐου οι εμβολιασμοί Johnson & Johnson
Θεμιστοκλέους: Τι δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Θεμιστοκλέους: Τι δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Στις 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών κι ακολούθως στις 24 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην χώρα.

Όπως ανέφερε, στην Ελλάδα, από 27/12 έως σήμερα έχουν γίνει 2 εκατ. 530 χιλιάδες εμβολιασμοί , 1 εκατ. 760 χιλιάδες πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση ενώ 770.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο.

Θεμιστοκλέους

Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους 2 μήνες, ισχύουν τα εξής:

Από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν στην Ελλάδα,  2 εκατ. 150 χιλιάδες δόσεις τον Μάιο και 2 εκατ. 150 χιλιάδες δόσεις τον Μάιο και 2 εκατ. 425 χιλιάδες δόσεις τον Ιούνιο.

Από την Moderna θα παραλάβουμε 354 χιλιάδες τον Μάιο και 308 χιλιάδες τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson θα ληφθούν 300 χιλιάδες δόσεις τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα, η AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την παραδόσεις του διμήνου και αναμένεται από αυτήν να λάβουμε 450-500 χιλιάδες κάθε μήνα.

Σε σχέση με τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών έχει ανοίξει από την Παρασκευή η πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. (Ομάδα Β). Μέχρι σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού 153.000 χιλιάδες συμπολίτες μας, από αυτήν την ομάδα, διευκρίνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments