Ελλάδα

Kορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για τον εμβολιασμό

Kορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για τον εμβολιασμό
Kορωνοϊός ενημέρωση: Τι ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοιό και τους εμβολιασμούς.

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό, στο Υπουργείο Υγείας, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκαν τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ.

Στο εμβόλιο της Johnson & Johnson αναφέρθηκε ξανά η κ. Θεοδωρίδου, η χορήγηση του οποίου στην Ελλάδα θα ξεκινούσε σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου, ωστόσο αναβλήθηκε με αφορμή 6 περιπτώσεις θρομβωτικών επεισοδίων στις ΗΠΑ, σε σύνολο 6,8 εκατομμυρίων εμβολιασμών. “Το γεγονός των τελευταίων ημερών είναι η αναστολή του Johnson & Johnson. Ο λόγος που αναφέρεται και στον FDA και CDC, είναι η καταγραφή έξι περιπτώσεων γυναικών 18 έως 65 ετών, σε σύνολο έξι εκατ. δόσεων. Η διακοπή, όπως αναφέρθηκε, έγινε για να ενημερωθούν σωστά και να ετοιμαστούν οι δομές.

Το εμβόλιο είναι ασφαλές και στηρίζεται σε γνωστή τεχνολογία. Είναι πρακτικότερα εύκολο να μεταφερθούν. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι γίνεται με μία δόση. Μετά από 14 ημέρες αρχίζει να ενεργεί και η αποτελεσματικότητα εκδηλώνεται μετά από 28 ημέρες και είναι της τάξεως του 85%. Μετά από 49 ημέρες, προστατεύει πλήρως και από τη νόσηση και από τον θάνατο.

“Το εμβόλιο αυτό προέρχεται από έρευνες δεκαετιών κι έχει παρασκευαστεί με την μέθοδο του ιικού φορέα. Είναι διαφορετικό ως προς το εμβόλιο της Astrazeneca.

Kορωνοϊός ενημέρωση

Kορωνοϊός ενημέρωση: Έχει πολλά πλεονεκτήματα:

Γενικά τα εμβόλια με ιογενή φορέα είναι ανθεκτικά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Διατηρούνται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης και είναι ευκολότερο να μεταφερθούν. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι μονοδοσικό. Η προστασία αρχίζει μετά από 24 μέρες από τον εμβολιασμό, ενώ η αποτελεσματικότητά του ξεκινά μετά από 28 ημέρες σε ποσοστό πάνω από 80%. Μετά από 49 μέρες προστατεύει απολύτως τόσο από βαριά νόσηση, όσο και από θάνατο”, είπε ακόμα.

“Ας κάνουμε λίγη υπομονή για τις γνωμοδοτήσεις με την ελπίδα ότι θα έχουμε ακόμα ένα όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας”, είπε. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα των εγκύων και αν είναι ασφαλές να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, συστήνοντας να γίνεται κανονικά ο εμβολιασμός.

“Η βασική θέση παγκοσμίως για τις εγκύους ήταν απαγορευτική: Δηλαδή όχι εμβολιασμός με εμβόλιο κατά του Covid κατά την κύηση. Σε δεύτερη φάση φτάσαμε στην οδηγία να γίνεται το εμβόλιο υπό προϋποθέσεις αν η έγκυος έχει αυξημένο κίνδυνο. Τα πρόσφατα στοιχεία, που προ δύο ημερών ανακοινώθηκαν, στηρίζονται σε ένα μητρώο που αριθμεί πάνω από 90.000 κυήσεις και αποδεικνύει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα σήμα κινδύνου από τους εμβολιασμούς των εγκύων. Αυτό άναψε το πράσινο φως για οδηγία και των βρετανικών Αρχών”, ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments