Διεθνή

Charles Geschke: Πέθανε ο «πατέρας» του PDF

Charles Geschke: Πέθανε ο «πατέρας» του PDF
Charles Geschke: «Είναι μια τεράστια απώλεια για ολόκληρη την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία της τεχνολογίας,», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe.

Ο Charles Geschke (“Chuck”), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Η εταιρεία δημοσίευσε μια ανακοίνωση, γνωστοποιώντας την είδηση. Θλίψη ωστόσο στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο προκάλεσε και ο θάνατος της Έλεν ΜακΡόρι,

«Είναι μια τεράστια απώλεια για ολόκληρη την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία της τεχνολογίας, για την οποία υπήρξε οδηγός και ήρωας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe, Shantanu Narayen, σε ένα email προς τους υπαλλήλους της εταιρείας. Charles Geschke

Charles Geschke: O «πατέρας» του PDF

«Ως συνιδρυτές της Adobe, ο Chuck και ο John Warnock ανέπτυξαν πρωτοποριακό λογισμικό που έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δημιουργούν και επικοινωνούν», είπε ακόμα ο Narayen. «Ο Chuck έδινε μια ατελείωτη ώθηση για καινοτομία στην εταιρεία, οδηγώντας σε μερικές από τις πιο καινοτόμες εφευρέσεις software, συμπεριλαμβανομένων των PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro και Photoshop», όπως αναφέρει το theverge.com.

Ο Charles Geschke απέκτησε διδακτορικό από το Carnegie Mellon University στο Pittsburgh και, έπειτα, έπιασε δουλειά στο Xerox Palo Alto Research Center. Εκεί γνώρισε τον John Warnock, τον άλλο ιδρυτή της Adobe. Οι δυο τους έφυγαν από την Xerox το 1982 και ίδρυσαν την Adobe τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Το πρώτο τους προϊόν ήταν η γλώσσα προγραμματισμού Adobe PostScript. Ο Charles Geschke υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της Adobe από τον Δεκέμβριο του 1986 έως τον Ιούλιο του 1994 και πρόεδρος της εταιρείας από τον Απρίλιο του 1989 έως τον Απρίλιο του 2000.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments