Κόσμος

Γερμανία Πράσινοι: Δόθηκε το χρίσμα για την Καγκελαρία

Γερμανία Πράσινοι: Δόθηκε το χρίσμα για την Καγκελαρία
Γερμανία Πράσινοι: Η Ανναλένα Μπέρμποκ έγινε η πρώτη που έλαβε το χρίσμα των Πράσινων για την Καγκελαρία στην ιστορία του κόμματος.

Στην Γερμανία ετοιμάζονται για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, και οι Πράσινοι όρισαν τον υποψήφιο τους για την Καγκελαρία. Στο CDU, ο Άρμιν Λασέτ φέρεται να είναι ο υποψήφιος που πρόκειται να πάρει το χρίσμα για την Καγκελαρία. Ήδη η τουρκική μειονότητα στη Γερμανία πρόκειται να επιλέξει το CDU στις επόμενες εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, η 40 χρονη συμπρόεδρος των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ έλαβε πριν από λίγο σήμερα το χρίσμα της υποψήφιας Καγκελάριου του κόμματος. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που οι Πράσινοι ορίζουν υποψήφιο Καγκελάριο, καθώς μέχρι τώρα των προεκλογικών εκστρατειών ηγούνταν οι δύο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τελικά από τους δύο αρχηγούς του κόμματος -την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ρόμπερτ Χάμπεκ – το προεδρείο των Πρασίνων εμπιστεύτηκε την πρώτη.

Γερμανία Πράσινοι: Αιτίες για τον ορισμό υποψήφιου Καγκελάριου

Οι εντυπωσιακές ωστόσο επιδόσεις του κόμματος, τόσο στις Ευρωεκλογές του 2019 όσο και στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, κατέστησαν αναγκαία την επιλογή του στελέχους που θα ηγηθεί ενδεχόμενης κυβέρνησης με επικεφαλής το κόμμα των Πρασίνων. Ένας κυβερνητικός συνασπισμός π.χ. με Πράσινους – Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) – Αριστερά δεν θεωρείται πλέον απίθανη προοπτική.

Όπως διευκρινίστηκε πάντως κατά την ανακοίνωση του χρίσματος, η προεκλογική εκστρατεία θα διεξαχθεί και από τους δύο επικεφαλής, την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ρόμπερτ Χάμπεκ, ισότιμα.

Γερμανία Πράσινοι: Λίγα λόγια για την Μπέρμποκ

Η 40χρονη Μπέρμποκ είναι μητέρα δύο παιδιών και απόφοιτος του London School of Economics. Κάθισε για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά έδρανα της Bundestag τον Σεπτέμβριο του 2013 ενώ διετέλεσε συμπρόεδρος με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ τω Πρασίνων από το Ιανουάριο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κόμμα των Πρασίνων μέχρι τώρα δεν έδινε χρίσμα σε υποψήφιο καγκελάριο. Συνήθως οι δύο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ηγούνταν των προεκλογικών εκστρατειών.

Ωστόσο, οι εντυπωσιακές επιδόσεις τους στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία δύο χρόνια που τους δίνουν την δεύτερη θέση στη πρόθεση ψήφου, κατέστησαν αναγκαία την επιλογή του στελέχους που θα ηγηθεί ενδεχόμενης κυβέρνησης με επικεφαλής το κόμμα των Πρασίνων. Η πιθανότητα να σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός από τους Πράσινους, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και την Αριστερά δεν αποτελεί πλέον απίθανο σενάριο. Γερμανία Πράσινοι

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments