Κόσμος

Αγία Σοφία: Το Spiegel επανέρχεται στην υπόθεση του ιμάμη που παραιτήθηκε

Αγία Σοφία: Το Spiegel επανέρχεται στην υπόθεση του ιμάμη που παραιτήθηκε
Αγία Σοφία: Το γερμανικό περιοδικό επανήλθε στην υπόθεση του ιμάμη που παραιτήθηκε. Το χρονικό της παραίτησής του. Πού βρίσκεται τώρα.

Η υπόθεση με τον ιμάμη στην Αγία Σοφία που είχε παραιτηθεί ξανά έρχεται στην επικαιρότητα. Θυμίζουμε ότι για την παραίτησή του δεν είχε δοθεί καμιά εξήγηση. Να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, αλλά και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχώς ασχολούνται με την Αγία Σοφία, από τότε που μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί.

Αγία Σοφία: Το Spiegel επανέρχεται στην υπόθεση του ιμάμη που παραιτήθηκε

Αγία Σοφία: Το Spiegel επανέρχεται στην υπόθεση του ιμάμη που παραιτήθηκε

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel Online φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο «Ο ιμάμης που σίγησε». Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι «τον περασμένο Ιούλιο, για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια, ορίστηκαν και πάλι ιμάμηδες για την Αγία Σοφία. Πρώτος ιμάμης είχε γίνει ο Μεχμέτ Μποϊνουνκαλίν, ο οποίος συνδέεται οικογενειακά με το πολιτικό Ισλάμ στην Τουρκία και χαίρει υποστήριξης από συντηρητικούς θρησκευτικούς κύκλους.

Αγία Σοφία: Τι αναφέρει το περιοδικό για την παραίτηση του ιμάμη

Κι όμως, μετά από οκτώ μήνες, η θέση του έχει χηρεύσει. Στις 8 Απριλίου ο Μποϊνουνκαλίν παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από ένα αξίωμα που του εξασφάλιζε ιδιαίτερη επιρροή. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του επιθυμεί να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. Ωστόσο, η πολιτoλόγος Πινάρ Τρεμπλάι πιστεύει ότι η απόφασή του μάλλον δεν ήταν απόλυτα οικειοθελής. Τους προηγούμενους μήνες ο ιμάμης είχε αναμιχθεί σε πολιτικά ζητήματα, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από ορισμένους πολιτικούς του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Όπως σημειώνει το Spiegel Online «η πρώτη δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα σε μέλος του κόμματος και στον ιμάμη έγινε στις 7 Μαρτίου. Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των δολοφονιών με θύματα γυναίκες στην Τουρκία και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών απασχολούσε την κοινή γνώμη.

Με σχόλιό του στο Twitter ο Μποϊνουνκαλίν θέλησε να το υποβαθμίσει: «Η δολοφονία είναι πάντα δολοφονία. Το φύλο δεν έχει σημασία». Στη συνέχεια έγραψε ότι «οι συνεχείς αναφορές σε γυναικοκτονίες δεν είναι παρά προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης, που θέλουν να κάνουν τη γυναίκα εχθρό του άνδρα». Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η Έζλεμ Ζενγκίν, βουλευτής του ΑΚΡ, χαρακτήρισε τις δηλώσεις «ανάρμοστες», επέκρινε τον χρόνο της δημοσίευσης στο Twitter και δήλωσε ότι «ο Μποϊνουνκαλίν είναι καλύτερα να κάνει τη δουλειά του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments