Διεθνή

Τζόνσον: Τι είπε για τις αγγλικές ομάδες της νέας λίγκας

Τζόνσον: Τι είπε για τις αγγλικές ομάδες της νέας λίγκας
Τζόνσον: Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζει μέτρα κατά της συμμετοχής των έξι μεγάλων αγγλικών ομάδων στην European Super League.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι αντίθετος στην δημιουργία της νέας λίγκας. Ήδη κατά της European Super League έχουν δηλώσει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Από την άλλη, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα ήταν λάθος η δημιουργία της νέας λίγκας με τις 12 μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός απείλησε σήμερα να ρίξει «νομοθετική βόμβα» ώστε να εμποδίσει τις Big-6 του αγγλικού ποδοσφαίρου (Λίβερπουλ, Μάν. Σίτι, Μάν. Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ) να συμμετάσχουν στη European Super League. Την ίδια ώρα που ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, χαρακτήρισε «άδικη» τη διοργάνωση των 6 δισ. ευρώ, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει αθλητισμός εφόσον δεν έχει σημασία αν χάσεις».

Η συνάντηση του Τζόνσον με αξιωματούχους των ομάδων

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τις ποδοσφαιρικές Αρχές της Αγγλίας, καθώς και με φιλάθλους, και τους διαβεβαίωσε η κυβέρνησή του δεν θα βάλει πλάτη σε μια μικρή ομάδα ιδιοκτητών που θέλουν να δημιουργήσουν ένα «κλειστό κλαμπ» και να καταστρέψουν την ιστορία 132 χρόνων του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι 12 ομάδες που ίδρυσαν τη νέα Λίγκα συμφώνησαν να παίζουν σε αυτήν για τα επόμενα 23 χρόνια -αλλά κάποιοι σύλλογοι όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι φέρονται να διστάζουν να ενταχθούν στο εγχείρημα μετά τις άγριες αντιδράσεις από ποδοσφαιριστές και οπαδούς τους.

Η απειλή για “νομοθετική” βόμβα

Όπως αναφέρουν αγγλικά Μέσα, ο Μπόρις Τζόνσον είπε στους αξιωματούχους με τους οποίους συναντήθηκε ότι η νέα διοργάνωση αντίκειται στον ανταγωνισμό και ότι μια «νομοθετική βόμβα» -ένας νέος νόμος δηλαδή- πρέπει να ριφθεί για να σταματήσει τη European Super League, και «πρέπει να γίνει τώρα».

«Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε πιθανότητα, ακόμα και νομοθετική παρέμβαση, για να διασφαλίσει ότι δεν θα προχωρήσει το εγχείρημα», είπε νωρίς το απόγευμα ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Μάλιστα, η Ντάουνινγκ Στριτ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αφαιρεί τις άδειες εργασίας από τους παίκτες που θα αγωνίζονται στη European Super League ή να σταματήσει να πληρώνει την αστυνομία για την τήρηση της ασφάλειας τις ημέρες των αγώνων τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments