Πολιτική

Μητσοτάκης για European Super League: Είναι λάθος – Δεν θα το αποδεχτούν οι οπαδοί

Μητσοτάκης για European Super League: Είναι λάθος – Δεν θα το αποδεχτούν οι οπαδοί
Μητσοτάκης για European Super League: Ο πρωθυπουργός τάχθηκε κατά του σχεδίου για την European Super League. Τι έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε θέση για την European Super League που έχει προκαλέσει «πόλεμο» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Αλεξάντερ Τσεφέριν, πρόεδρος της UEFA απείλησε ότι οι ποδοσφαιριστές που αγωνιστούν στην ESL δεν θα έχουν δικαίωμα να παίξουν σε Euro ή Μουντιάλ, ενώ ο Φλορεντίνο Πέρεθ επιμένει ότι οι «12» προχωρούν σε αυτή την κίνηση για να «σώσουν» το ποδόσφαιρο.

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Η πιθανότητα του απρόβλεπτου κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση από λίγους πλούσιους ευρωπαϊκούς συλλόγους για τη δημιουργία κλειστού πρωταθλήματος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία και την παράδοση του παιχνιδιού. Είναι λάθος -απλά και ξεκάθαρα. Οι οπαδοί δεν θα το αποδεχτούν».

Μητσοτάκης για European Super League: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Αντίθετος με τη δημιουργία της European Super League είναι και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποσοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας βρέθηκε στο Μοντρό της Ελβετίας για το 45ο Κογκρέσο της UEFA όπου και συναντήθηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Η αρμοδιότητα για την ευθύνη του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη έχει να κάνει με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες – μέλη της UEFA. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διαφοροποιηθεί το περιεχόμενο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τη δημιουργία μιας κλειστής Λίγκας, που θα στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και τις αρχές της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στην Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο παραμένει το άθλημα που έχει να κάνει με τα νέα παιδιά, με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα εθνικά πρωταθλήματα και μέσω των διοργανώσεων της UEFA φτάνει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε σ’ αυτούς τους λίγους, που οραματίζονται μια κλειστή Λίγκα, να σταματήσουν κάθε δεσμό που υπάρχει με τις εγχώριες Ομοσπονδίες και ουσιαστικά να στραγγαλίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, που με τη σειρά τους χρηματοδοτούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Μητσοτάκης και Ζαγοράκης τάχθηκαν είναι αντίθετοι για τη δημιουργία της European Super League

Μητσοτάκης και Ζαγοράκης είναι αντίθετοι για τη δημιουργία της European Super League

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments