Οικονομία

Θόδωρος Σκυλακάκης: Όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν φόρους με τα τεκμήρια

Θόδωρος Σκυλακάκης: Όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν φόρους με τα τεκμήρια
Θόδωρος Σκυλακάκης: Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης σημείωσε σήμερα πως όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης σημείωσε σήμερα πως όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους.

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε για τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να απαλλαγούν από τα τεκμήρια διαβίωσης συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων που δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα στα εισοδήματα τους. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την υποχρέωση της πραγματοποίησης ηλεκτρονικών δαπανών σε ποσοστό 30% του εισοδήματος. Όπως εξήγησε στην περίπτωση αυτή οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με πιο σύνθετα κριτήρια, τα οποία θα είναι και ηλικιακά.

Θόδωρος Σκυλακάκης: Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις ιδιοκτητών

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πληρωμές καθώς τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Για την προκαταβολή φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είπε ότι αυτό αποτελεί, όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων, αντικείμενο συζήτησης με τους Θεσμούς, η οποία θα γίνει σήμερα. Χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις που έχουν δοθεί σε πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός» παρείχε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σήμερα από το βήμα της Βουλής κατά τη διαδικασία επεξεργασίας νομοσχεδίου για την κρατική αρωγή σε πληττόμενους από θεομηνίες.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό το σχετικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Βουλή την Τετάρτη ενώ μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και τροπολογία για τις φορολογικές δηλώσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι έχει ήδη δοθεί το 20% της ζημιάς. « Στην περίπτωση του «Ιανού», έχουν χορηγηθεί σε επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις τριών περιφερειών, ποσό 6,7 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε συνολική ζημιά 33,4 εκατ. ευρώ. Επίσης στη Σάμο, όπου οι επιχειρήσεις επλήγησαν και από τον σεισμό, αλλά και από την πλημμύρα που ακολούθησε, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία παροχής του 20% της ζημιάς σε 265 επιχειρήσεις, και για ποσό 730.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε συνολική ζημιά 3,6 εκατ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments