Οικονομία

Σκυλακάκης: Στοχευμένα μέτρα στήριξης και τον Απρίλιο

Σκυλακάκης: Στοχευμένα μέτρα στήριξης και τον Απρίλιο
Σκυλακάκης: Για τη συνέχιση των μέτρων στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις και τον Απρίλιο αλλά στοχευμένα, μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Θόδωρος Σκυλακάκης.
Σκυλακάκης: Για τη συνέχιση των μέτρων στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις και τον Απρίλιο αλλά στοχευμένα, μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Θόδωρος Σκυλακάκης.

Για τη συνέχιση των μέτρων στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις και τον Απρίλιο αλλά στοχευμένα, μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στις αναστολές συμβάσεων και την έκπτωση ενοικίων καθώς και το τι θα γίνει με τις τουριστικές επιχειρήσεις και την αγορά. Παράλληλα, μίλησε και για το πότε αναμένονται και πόσα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σκυλακάκης: Τι θα γίνει με τις αναστολές συμβάσεων εργασίας

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «θα υπάρξουν και τον Απρίλιο οι αναστολές συμβάσεων, όμως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τις περιπτώσεις στις οποίες θα εμφανιστούν, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και με την μείωση ενοικίων, σημειώνοντας ότι «όσο συνεχίζεται το πλήγμα, συνεχίζεται η στήριξη, αλλά με πεπερασμένους πόρους και με στοχευμένα μέτρα».

Σκυλακάκης: Τι ανέφερε για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θόδωρος Σκυλακάκης είπε «το πότε θα ανοίξει και ποια θα είναι η ροή του Τουρισμού δεν το ξέρουμε, Τα μέτρα σχεδιάζονται κάθε φορά με βάση όσα γνωρίζουμε. Υπάρχουν η επιδότηση παγίων δαπανών, το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» και υπάρχει και ένα στοχευμένο πρόγραμμα που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημερες».

Σκυλακάκης: Για την πορεία της οικονομίας και το ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «Η Ελλάδα είναι αυτήν την στιγμή σε φάση πολύ δύσκολη, αλλά και πολύ αισιόδοξη για την επόμενη ημέρα. Από τους επόμενους μήνες και για τα επόμενα δύο χρόνια έχουμε ένα σημαντικό ποσό για να ξοδεύουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε τις προγραμματισμένες επενδύσεις και την διαφορά από τις καλύτερες του αναμενομένου αποδόσεις στην ανεργία και το οικονομικό πλήγμα στον Προϋπολογισμό από την πανδημία».

Ακόμη, σημείωσε ότι την Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιάσει το σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως είπε, η κατάθεση του σχεδίου από την πλευρά της Ελλάδας θα γίνει στις αρχές Απριλίου και ακολουθεί διάστημα περίπου 100 ημέρων μέχρι να αξιολογηθεί και να εγκριθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, προσθέτοντας «αυτό σημαίνει ότι Ιούλιο με Αύγουστο αναμένουμε ποσό περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά επενδύσεις. Δεν επιτρέπουν προσλήψεις ή επαναλαμβανόμενες δαπάνες. Στις επενδύσεις περιλαμβάνονται και προγράμματα κατάρτισης του προσωπικού. Θα υπάρχουν και άλλα προγράμματα που θα είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα, όπως τα «Εξοικονομώ». Οι βαριές επενδύσεις που είναι καινούριες θα πάρουν περισσότερο χρόνο».

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση αύξηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, παρά τις κινήσεις της Γερμανίας, καθώς είναι τεράστια η πολιτική πίεση που υπάρχει στην ΕΕ και κατέληξε ότι «το “κλειδί” του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η ύπαρξη νέων θέσεων εργασίας, με κατάρτιση των εργαζομένων, με σταθερότητα και με καλές αποδοχές»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments