Οικονομία

Voucher 200 ευρώ: Συνεχίζεται η διαδικασία – Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί

Voucher 200 ευρώ:  Συνεχίζεται η διαδικασία – Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί
Voucher 200 ευρώ: Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» για την επιδότηση 200 ευρώ για την αγορά tablet ή laptop.

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» για την επιδότηση 200 ευρώ για την αγορά tablet ή laptop. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

Voucher 200 ευρώ: Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί

Με στοιχεία που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία μέσω της πλατφόρμας digital-access.gov.gr άνοιξε στις 5 Απριλίου και έχουν ήδη εγκριθεί αιτήσεις για πάνω από 300.000 voucher για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού.

Στην ανάρτησή της, η κυρία Κεραμέως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με το πρόγραμμα των voucher «χτίζουμε την επόμενη μέρα της εκπαίδευσης: ενισχύουμε τους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές μας για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού με το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ. Υλοποιώντας ένα από τα πρώτα έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, Ελλάδα 2.0, δίνουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για το σήμερα και το αύριο».

Voucher 200 ευρώ: Ποιοι οι δικαιούχοι και το ύψος της ενίσχυσης

Κάθε οικογένεια – δικαιούχος του Προγράμματος λαμβάνει μία επιταγή (voucher) ονομαστικής αξίας 200€ ανά ωφελούμενο μαθητή, φοιτητή ή σπουδαστή που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Κάθε επιταγή μπορεί να καλύψει

  • το σύνολο του κόστους του επιλέξιμου εξοπλισμού (100% ενίσχυση), είτε
  • μέρος του συνολικού κόστους εφόσον ο προμηθευόμενος εξοπλισμός υπερβαίνει την αξία των διατιθέμενων vouchers, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από το δικαιούχο.
  • Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της ενίσχυσης/ποσό εξαργύρωσης δεν μπορεί να υπερβεί το πραγματικό κόστος του προμηθευόμενου επιλέξιμου εξοπλισμού, όπως αυτό αποτυπώνεται στα παραστατικά της αντίστοιχης συναλλαγής.

Εφόσον το επιθυμούν, οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερες από μία επιταγές (vouchers) για την αγορά μίας υπολογιστικής συσκευής. Το ανώτατο όριο των επιταγών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά μίας και μόνο υπολογιστικής συσκευής είναι τρεις. Με άλλα λόγια, το ύψος της δημόσιας επιχορήγησης ανά προμηθευόμενη συσκευή στο πλαίσιο του Προγράμματος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα εξακόσια ευρώ (600€). Επίσης, για κάθε επιταγή, οι Δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται μία και μόνο υπολογιστική συσκευή (για παράδειγμα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία επιταγή για την αγορά δύο ταμπλετών.

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε μία από τις επιλέξιμες εκπαιδευτικές δομές στην Ελλάδα.

Voucher 200 ευρώ: Ξεκινά και β’ κύκλος

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει και ο β’ κύκλος του προγράμματος. Σημειώνεται ότι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις και δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού που εντάσσονται στην α’ φάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments