Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση ολιγωρεί για τον εμβολιασμό

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση ολιγωρεί για τον εμβολιασμό
Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μία τηλεδιάσκεψη με τον δικηγορικό σύλλογο, όπου οι δικηγόροι του εξήγησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με τους δικηγορικούς συλλόγους προκειμένου να ακούσει τα παράπονα των δικηγόρων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην εβδομάδα είχε παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. Ακόμη έχει πει ότι βλέπει ραγδαία κυβερνητική φθορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μία τηλεδιάσκεψη με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων. Εκεί άκουσε τα παράπονα των δικηγόρων από την Κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Αλέξης Τσίπρας: “Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να λάβει τα αναγκαία και στοιχειώδη μέτρα”

Κατά τη συζήτηση που είχαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς των δικηγόρων για τη θεσμική πορεία της Δικαιοσύνης στη χώρα, καθότι η κυβέρνηση έχει έως σήμερα αποτύχει να λάβει τα στοιχειώδη και απολύτως αναγκαία μέτρα προστασίας των παραγόντων της δικαιοσύνης απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ ακόμη ολιγωρεί ως προς τον αναγκαίο προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» μιας από τις αναγκαίες λειτουργίες του κράτους.

Εξάλλου, εδώ και περισσότερο από ένα έτος η Δικαιοσύνη, παρότι ο βασικός πυλώνας του κράτους δικαίου, βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας ή λειτουργεί εκτάκτως βάσει πρόχειρων και κακότεχνων νομοθετημάτων και χωρίς διαβούλευση με κανέναν αρμόδιο παράγοντα της δικαιοσύνης, με δυσμενή αποτελέσματα για την ασφάλεια δικαίου και για τα δικαιώματα των πολιτών.

Αλέξης Τσίπρας:  Τα παράπονα των δικηγόρων

Τέλος, οι εκπρόσωποι των δικηγόρων της χώρας επανέλαβαν για ακόμη μια φορά με ένταση ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει χιλιάδες επιστήμονες συναδέλφους τους, νέους και οικογενειάρχες, μόνους τους, χωρίς καμία οικονομική στήριξη, οδηγώντας τους σε καταστάσεις ανέχειας, εξαιτίας της απόλυτης αδυναμίας να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι αποβλέπει στην ενίσχυση της επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους δικηγόρους, με στόχο να αναδειχθούν και να αντιμετωπισθούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Αλέξης Τσίπρας: «Είναι η ώρα να στηρίξουμε το ΕΣΥ»

Τόνισε ότι: «είναι η ώρα να στηρίξουμε όσο μπορούμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, είναι ώρα να σώσουμε έστω όποιες ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν, είναι η ώρα να αποκτήσουμε ένα σοβαρό σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης, να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ, στοχευμένα στις ομάδες πληθυσμού, να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων εμβολίων, ώστε να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός, εξασφαλίζοντας εμβόλια από κάθε δυνατή πηγή».

«Είναι η ώρα επίσης να δούμε τις φαρμακευτικές θεραπείες που έχουν εδώ και καιρό εγκριθεί στις υπόλοιπες χώρες και στην Ελλάδα, ακόμα δυστυχώς, δεν εφαρμόζονται μαζικά ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Είναι τέλος η ώρα να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων στην αγορά, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που κλείνουν και ανοίγουν όπως έκλεισαν, είναι η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σ’ αυτήν την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Επαναλαμβάνω, η ανθρώπινη ζωή είναι το κρισιμότερο αγαθό και το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε αυτήν την κατάσταση της καθημερινής απώλειας και του δράματος». Τσίπρας αγρότες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments