Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Βλέπει ραγδαία κυβερνητική φθορά

Αλέξης Τσίπρας: Βλέπει ραγδαία κυβερνητική φθορά
Αλέξης Τσίπρας: Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πετύχει σε τίποτα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο παρελθόν,  έχει μιλήσει για θέατρο του παραλόγου σχολιάζοντας τις προσαρμογές στα περιοριστικά μέτρα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε σε ετοιμότητα την ηγετική ομάδα του κόμματος υπονοώντας ότι η «ραγδαία κυβερνητική φθορά» μπορεί να φέρει πρόωρες κάλπες. Πρόσθεσε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πολιτική αλλαγή με στόχο την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και τη προστασία των εργαζόμενων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας: «Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας»

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. «Ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. Η ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις. Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία», επεσήμανε με την εισήγησή του.

Υπογραμμίζοντας ότι την «»μητέρα των μαχών” αποτελούν για την επόμενη περίοδο τα εργασιακά, ενώ κεντρικοί άξονες είναι «το πρόγραμμά μας για το «Νέο ΕΣΥ», τη ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και συνολικά την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας- και το σχέδιό μας για τη προστασία της εργασίας, του οκταώρου και του μισθού, με ένα σημαντικό προγραμματικό εργαλείο που έχουμε και καταγράφει πλειοψηφικά θετικές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία».

Αλέξης Τσίπρας: «Η Κυβέρνηση υποβαθμίζει τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου»

Η σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίχθηκε και από την ανάδειξη «ζητημάτων Δημοκρατίας», καθώς όπως είπε με την εισήγησή του στα στελέχη της Κουμουνδούρου «η κυβέρνηση συνειδητά υποβαθμίζει και ακυρώνει τη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο ψηφοφορίας που ακυρώνει τη γνώμη των βουλευτών. Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση όπως έχουμε ζητήσει από τον πρόεδρο της βουλής και δεν επανέλθει το δικαίωμα κάθε βουλευτή να ψηφίζει ξεχωριστά όπως τοποθετείται, μέσω τηλεδιάσκεψης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε τέτοιες ψηφοφορίες».

Μάλιστα μίλησε για θεσμική υποχρέωση ηγεσίας και στελεχών «να μην επιτρέψουμε η πανδημία να μετατραπεί σε κρίση δημοκρατίας και αυτή τη μάχη θα την δώσουμε τόσο για την λειτουργία του κοινοβουλίου όσο και για την διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος». Η κατάσταση -συνέχισε στους ίδιους επιθετικούς τόνους εναντίον της κυβέρνησης- με τις απευθείας αναθέσεις έχει ξεφύγει κάτι που μας επιβάλει να χρησιμοποιήσουμε κάθε πιθανό μέσο για να υπάρξει ο απαραίτητος θεσμικός έλεγχος ακόμα και τη προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Αλέξης Τσίπρας: Για το Ταμείο Ανάκαμψης και τα εργασιακά

Σχετικά με  το Ταμείο Ανάκαμψης και τις αντιδραστικές επιλογές στα εργασιακά, υπογράμμισε πως «η κυβερνητική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει επιστροφή σε αποτυχημένες και κοινωνικά καταστροφικές πολιτικές. Ειδικά ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στα εργασιακά αποτελεί την κήρυξη πολέμου εναντίων των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Τα εργασιακά θα αποτελέσουν την «μητέρα των μαχών» για την επόμενη περίοδο και το σύνολο των κομματικών μας δυνάμεων οφείλει να ετοιμαστεί για αυτή την εξέλιξη», συμπλήρωσε. Για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για εκλογή νέων νομαρχιακών οργάνων, υποστήριξε ότι «το γεγονός ότι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε πανελλαδικά την εκλογή νέων νομαρχιακών επιτροπών, μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που με όρους «ψηφιακού άλματος» δείχνει ότι και μέσα στην πανδημία η δημοκρατία δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments