Ελλάδα

Διπλό φονικό στ’ Ανώγεια: Ένταση στην απολογία του δράστη

Διπλό φονικό στ’ Ανώγεια: Ένταση στην απολογία του δράστη
Διπλό φονικό στ' Ανώγεια: Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, κυρίως, όμως, κατά την απολογία του κατηγορουμένου.

Η απολογία του κατηγορούμενου στη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια διήρκησε περισσότερο από δυο ώρες. Η υπόθεση συγκλόνισε πριν από ένα χρόνο ολόκληρο το πανελλήνιο, όπως είχε συγκινήσει και ο επικήδειος λόγος της κόρης του πρώτου θύματος. Το διπλό φονικό που είχε γίνει στο Περαχώρι των Ανωγείων είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη και του 30χρονου Γιώργη Ξυλούρη.

Σήμερα στη διάρκεια της δίκης – η οποία ξεκίνησε στις 12 Απριλίου –  ολοκληρώθηκαν και οι καταθέσεις μαρτύρων. Όπως αναφέρει το Flashnews, στη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας δεν έλειψαν οι «έντονες» στιγμές μεταξύ κυρίως των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, κυρίως, όμως, κατά την απολογία του κατηγορουμένου.

Ανώγεια: Τι είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

Με ένα κατηγορώ κατά όσων κατέθεσαν εναντίον του ξεκίνησε την απολογία του ο κατηγορούμενος. Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι εικόνες από εκείνο το βράδυ μου έχουν στοιχειώσει το μυαλό» και συνέχισε λέγοντας πως «ειπώθηκαν ψέματα και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν».

«Αναφέρομαι σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στη σορό του πατέρα μου να μπει για τελευταία φορά στο σπίτι μας, αναφέρομαι σε εκείνους που είτε έσπασαν τον τάφο του πατέρα μου, είτε σε εκείνους που φώναζαν τη μάνα μου φόνισσα να κοιτάξουν στον καθρέφτη και εκεί θα δουν τον πραγματικό φονιά».

Τι υποστήριζαν οι δύο οικογένειες

Υπενθυμίζεται πως μετά το διπλό φονικό η πλευρά του Καλομοίρη υποστήριζε πως ο τόπος του εγκλήματος είχε «πειραχθεί», ενώ το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

Αντίθετα, η οικογένεια Ξυλούρη υποστήριζε πως ο 30χρονος Γιώργος δεν πυροβόλησε και ότι ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης πυροβολώντας τον Ξυλούρη σκότωσε και τον πατέρα του. Η απάντηση ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έφτασε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών και φαίνεται πως η σφαίρα που βρέθηκε στο σώμα του Λευτέρη Καλομοίρη προήλθε από το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη.

Πρώτα δολοφονήθηκε ο μαντιναδολόγος, έπειτα ο Ξυλούρης

Μάλιστα, πρώτα δολοφονήθηκε ο Λευτέρης Καλομοίρης και στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης. «Είναι μία δικαίωση για τον κατηγορούμενο». Το cretapost.gr είχε έρθει σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του 29χρονου Μ. Καλομοίρη, Διονύση Βέρρα, ο οποίος είχε αναφέρει πως η βαλλιστική εξέταση αποτελεί μία δικαίωση για τον κατηγορούμενο. «Από χθες έχει κοινοποιηθεί η βαλλιστική. Δικαιωθήκαμε πλήρως σε αυτά που λέγαμε. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε να υπάρχει υπομονή και να αφήσουμε να οι ανακριτές και οι αναλυτές να κάνουν την δουλειά τους και η αλήθεια θα λάμψει.

Είναι μία δικαίωση για τον κατηγορούμενο και τώρα πλέον πάμε για το δικαστήριο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δικηγόρος του 29χρονου, Μ. Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments