Διεθνή

Γαλλία: Μπορούν να απολαύσουν φαγητό εστιατορίου στα σπίτια τους, παρά το lockdown

Γαλλία: Μπορούν να απολαύσουν φαγητό εστιατορίου στα σπίτια τους, παρά το lockdown
Γαλλία: Μπορεί τα εστιατόρια να είναι κλειστά λόγω του lockdown, ωστόσο οι κάτοικοι του Παρισιού βρήκαν εναλλακτική λύση.

Μπορεί στη Γαλλία τα εστιατόρια να έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο οι κάτοικοι του Παρισιού βρήκαν μία εναλλακτική λύση: ιδιωτικοί σεφ μπορούν να παρασκευάσουν και να σερβίρουν φαγητό στα σπίτια των πελατών τους.

Η Fatiha El-Kaddaoui είναι μία σεφ που δέχεται παραγγελίες από ιδιώτες, φέρνει τα υλικά της στο σπίτι τους και χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό τους για να προετοιμάσει και να σερβίρει πιάτα υψηλής ποιότητας, που θυμίζουν εστιατόριο.

Πριν από την πανδημία ήταν πολύ απασχολημένη, αλλά πλέον έχει φτάσει στο σημείο να πρέπει να απορρίψει έως και 30 κρατήσεις το μήνα. «Υπάρχει πολύ, πολύ μεγάλη ζήτηση», είπε. «Αυτή η απαίτηση υπάρχει επειδή αυτοί οι άνθρωποι πήγαιναν σε εστιατόρια μία, δύο, τρεις φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο.»

Οι εστιάτορες και οι σεφ σε όλο τον κόσμο έχουν βρει δημιουργικούς τρόπους για να συνεχίσουν να εργάζονται μέσω μιας πανδημίας που έχει καταστρέψει τη βιομηχανία τους. Ορισμένοι παρασκευάζουν γεύματα υψηλής ποιότητας προς παράδοση, ενώ άλλοι προσφέρουν μαθήματα μαγειρικής μέσω των social media.

Οι Γάλλοι περνούν περισσότερο χρόνο τρώγοντας ή πίνοντας σε σχέση με όλους τους άλλους λαούς των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, επομένως το κλείσιμο της εστίασης τους έπληξε ιδιαιτέρως βαριά. Ορισμένοι πελάτες έχουν παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα, με την αστυνομία να προχωράει στη σύλληψη πάνω από 110 ατόμων, τα οποία γευμάτιζαν στα κρυφά σε εστιατόριο του Παρισιού στις αρχές του μήνα.

Ένας γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πλάνα από ιδιωτικές βραδιές σε πολυτελείς αίθουσες που, όπως ανέφερε, ελήφθησαν από κρυφή κάμερα. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.

Η El-Kaddaoui λέει ότι τηρεί όλους τους κανόνες και δεν δέχεται προσκλήσεις για περισσότερα από έξι άτομα ούτε εργάζεται μετά τις 7μμ που τίθεται σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι υπηρεσίες της ωστόσο δεν είναι προσιτές για όλους τους Παριζιάνους: ένα γεύμα για δύο κοστίζει 170 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments