Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν από την Μεγάλη Τετάρτη για τους 30-39

Εμβολιασμοί: Ξεκινούν από την Μεγάλη Τετάρτη για τους 30-39
Εμβολιασμοί: Όσοι κλείνουν ραντεβού θα εμβολιάζονται άμεσα με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Συνεχίζεται η διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, με τις νεότερες ηλικίες να παίρνουν σειρά. Όπως ανακοίνωσε χθες (21/4) ο πρωθυπουργός η νέα γραμμή εμβολιασμών αφορά τους πολίτες ηλικίας 30 έως 39 ετών, με την πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού να ανοίγει τη Μεγάλη Τρίτη και από τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί.

Η ηλικιακή αυτή ομάδα θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca:

Όσοι κλείνουν ραντεβού θα εμβολιάζονται άμεσα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, όλοι οι εμβολιασμοί θα γίνουν με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς υπάρχουν ελεύθερα ραντεβού για το συγκεκριμένο σκεύασμα. Αναφορικά με το ερώτημα γιατί προηγήθηκε η ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών και δεν άνοιξε ενιαία η κατηγορία 30-49 ετών, κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι οι νεότεροι απέχουν χρονικά περισσότερο από την εμβολιαστική θωράκιση, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Με την τροποποίηση αυτή τους δίνεται πλέον ένα κίνητρο να εμβολιαστούν νωρίτερα με κενά ραντεβού που υπάρχουν διαθέσιμα. «Μετά την ηλικιακή αυτή ομάδα θα ακολουθήσουν σύντομα και οι κατηγορίες 40-44 (800.000 άτομα) και 45-49 χρόνων (810.000 άτομα)», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Κομισιόν AstraZeneca

Κανονικά οι εμβολιασμοί τη Μεγάλη Εβδομάδα και τη Δευτέρα του Πάσχα

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί την Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Τα εμβολιαστικά κέντρα θα μείνουν ανοικτά και θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες, να κλείνονται τα ραντεβού και να μην καθυστερήσει η διαδικασία. Η μοναδική ημέρα που δεν θα γίνουν εμβολιασμοί θα είναι η Κυριακή του Πάσχα (2/5).

Σύμφωνα με την εξέλιξη της «Ελευθερίας» έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 2.645.000 εμβολιασμοί, με 1.826.000 πολίτες να έχουν λάβει ήδη την 1η δόση και 775.000 και τις δύο δόσεις. Από τις 5 Μαΐου μπαίνει στη “μάχη” και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson μετά το «πράσινο φως» που πήρε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) ως προς την ασφάλεια του. Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 33.600 εμβόλια του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού, από το σύνολο των 1,35 εκατ. δόσεων που της αναλογούν από την ευρωπαϊκή συμφωνία για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments