Ελλάδα

Σχολεία: Σήμερα οι ανακοινώσεις για δημοτικά και γυμνάσια

Σχολεία: Σήμερα οι ανακοινώσεις για δημοτικά και γυμνάσια
Σχολεία: Στις 11:00 η υπουργός Παιδείας θα δώσει λεπτομέρειες για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Μετά το άνοιγμα των Λυκείων έρχεται το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων. Όπως ανακοίνωσε χτες (21/4) στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, “στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία, με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό”.

Σήμερα (22/4) στις 11:00 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα δώσει λεπτομέρειες. 

Η υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή των μαθητών των δημοτικών και των γυμνασίων στα θρανία. Επίσης, αναμένεται να δώσει πληροφορίες για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αλλά και για την παράταση του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, με τη σχολική σεζόν να παίρνει φέτος παράταση λόγω της πανδημίας.

Όπως και στα λύκεια και στα δημοτικά και τα γυμνάσια θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες. Επίσης, από χθες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, τα μαθήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα δημοτικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ στα γυμνάσια και τα λύκεια στις 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές αναμένεται να αρχίσουν το διήμερο 14-15 Ιουνίου. Όσον αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις, αυτές οδεύουν προς ματαίωση, με την κ. Κεραμέως να αναμένεται να κάνει σήμερα τις σχετικές ανακοινώσεις. Υπέρ της ματαίωσής τους είναι και οι εκπαιδευτικοί.

2.000 κρούσματα στα σχολεία:

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος των self test στα λύκεια έβγαλε στην επιφάνεια ένα σημαντικό ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ στην τελευταία του ενημέρωση κατέγραψε ανησυχητική αύξηση μαθητών θετικών στον κορωνοϊό, καθώς σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε ηλικίες κάτω των 17 ετών, τα θετικά κρούσματα προσέγγισαν τα 2.000.

Ειδικότερα, βάση των στοιχείων του ΕΟΔΥ στους ελέγχους που έγιναν το χρονικό διάστημα  12-18/4 εντοπίστηκαν 1.975 άτομα στην ηλικιακή ομάδα μέχρι 17 ετών, σε σύνολο 19.868 νέων κρουσμάτων, δηλαδή ποσοστό της τάξης του 10%. Την εβδομάδα που που είχε προηγηθεί είχαν διαπιστωθεί 1.480 νέα κρούσματα στις νεαρές ηλικίες σε σύνολο 20.114 νέων κρουσμάτων που σημαίνει ποσοστό 7,36%. Έτσι, η αύξηση των κρουσμάτων σε ηλικίες μέχρι 17 ετών μέσα σε μια εβδομάδα υπολογίζεται στο 33,4%. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments