Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Οδεύει προς την χαλάρωση του lockdown

Γαλλία κορωνοϊός: Οδεύει προς την χαλάρωση του lockdown
Γαλλία κορωνοϊός: Από τις 3 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αποτελούν παρελθόν, ενώ τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρόκειται να επαναλειτουργήσουν την ίδια μέρα

Το lockdown στη Γαλλία αρχίζει να χαλαρώνει, με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ να ανακοινώνει ένα χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, το οποίο ξεκινάει στις 3 Μαΐου.

«Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι πίσω μας», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός  σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η εκστρατεία εμβολιασμού της Γαλλίας πήγε καλά και ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τα μέσα Μαΐου. Γαλλία

Συγκεκριμένα, ο Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε πως από τις 3 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αποτελούν παρελθόν, ενώ τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρόκειται να επαναλειτουργήσουν την ίδια μέρα.

Ανέφερε επίσης ότι ορισμένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μπαρ, εστιατορίων και πολιτιστικών χώρων ενδέχεται να ανοίξουν ξανά γύρω στα μέσα Μαΐου καθώς η κατάσταση του κορωνοϊού στη χώρα παρουσιάζει βελτίωση, τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή του μηνιαίου lockdown στην Γαλλία προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Η πανδημία φαίνεται να βρίσκεται σε πτωτική τάση στη Γαλλία, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει μεγάλη, με 30.954 ασθενείς να νοσηλεύονται με Covid-19, συμπεριλαμβανομένων περίπου 6.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Ο τελευταίος αριθμός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός μέσα στο 2021.

Τα ταξίδια μεταξύ νομών απαγορεύονται επί της παρούσης, με τις μετακινήσεις να περιορίζονται σε απόσταση 10 χλμ κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 19:00 το απόγευμα και 6:00 το πρωί.

Η άρση των περιορισμών αναμένεται με ανυπομονησία και με ανησυχία από εμπόρους και ιδιοκτήτες εστιατορίων, με τους τελευταίους να μετρούν αθροιστικά περίπου οκτώ μήνες αναστολής λειτουργίας από την έναρξη της πανδημίας περισσότερο από ένα χρόνο πριν.

Τις τελευταίες 24 ώρες η Γαλλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατέγραψε 34.318 κρούσματα του κορονοϊού και 283 θανάτους εξαιτίας της Covid-19.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments