Πολιτική

Χαρίτσης: Ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των επιχειρήσεων

Χαρίτσης: Ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των επιχειρήσεων
Χαρίτσης: Ο τομεάρχης ανάπτυξης μίλησε σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης και τόνισε πως θα πρέπει να συνοδευτεί από ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων στην εστίαση. Ακόμη, ο πρώην υπουργός είχε τονίσει πως πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο για την βιομηχανία. Επίσης έχει πει ότι έχει πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι απαιτείται η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, η έγκαιρη ενίσχυση της ρευστότητας προς όλους και η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής. «Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε χιλιάδες λουκέτα και ακόμα περισσότερους ανέργους τους επόμενους μήνες. Μόνο έτσι η επανεκκίνηση δεν θα καταλήξει σε ένα φιάσκο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.

Τα μέτρα στήριξης που προτείνει για την εστίαση

«Ο κ. Μητσοτάκης επί μέρες λοιδορούσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Χθες έσπευσε να την υιοθετήσει. Το άνοιγμα όμως από μόνο του δεν αρκεί.»

Και συνέχισε λέγοντας ότι “οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία μετά από 6 ολόκληρους μήνες lockdown με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζονται ουσιαστική στήριξη:

  •  Κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών
  • Έγκαιρη ενίσχυση της ρευστότητας προς όλους
  • Ρύθμιση του χρέους της πανδημίας που θα περιλαμβάνει και «κούρεμα» της βασικής οφειλής.”

Χαρίτσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο»

Επισημαίνει ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην χάραξη της νέας βιομηχανικής πολιτικής της χώρας» και ότι «οι πόροι του, οι οποίοι αφορούν κατ’ εξοχήν την βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα, προωθούν την πράσινη ανάπτυξη, αλλά και την ψηφιοποίηση της παραγωγής».

Σημειώνει ότι «σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον όμως, φορολογικών παραδείσων και γενικευμένου εργασιακού και περιβαλλοντικού dumping, ζητούμενο για μας δεν είναι η παροχέτευση κερδοσκοπικών κεφαλαίων στην οικονομία, αλλά η προσέλκυση βιώσιμων επενδύσεων που θα οδηγούν στην παραγωγή εγχώριας αξίας, μετρήσιμων οικονομικών και κοινωνικών ωφελειών για τη χώρα μας».

Χαρίτσης: «Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τις νέες συνθήκες»

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «ολιγωρία» της κυβέρνησης στη λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών στην παραπάνω κατεύθυνση, που «αφήνει ανεκμετάλλευτη μια μεγάλη ευκαιρία» και τονίζει ότι «η έλλειψη αυτή την κρίσιμη στιγμή οποιουδήποτε συγκροτημένου σχεδίου για την βιομηχανία θα οδηγήσει σε επιμέρους σπασμωδικές παρεμβάσεις, και ουσιαστικά στην απαξίωση ενός πολύ κρίσιμου τομέα της οικονομίας».

«Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τις νέες συνθήκες, να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους, να συγκροτήσουμε ένα ολιστικό σχέδιο για την βιομηχανική παραγωγή, λαμβάνοντας υπόψη τα επιμέρους χαρακτηριστικά, προκειμένου να βελτιώσουμε τη θέση της χώρας μας στις διεθνείς αγορές», υπογραμμίζει.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments