Κόσμος

Σχοινάς: Εφικτή η ανοσία μέσα στο καλοκαίρι

Σχοινάς: Εφικτή η ανοσία μέσα στο καλοκαίρι
Σχοινάς: «Θα ήταν καλά να φτάσουμε στο 70% της ανοσίας μέχρι 14 Ιουλίου», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Σχοινάς: «Θα ήταν καλά να φτάσουμε στο 70% της ανοσίας μέχρι 14 Ιουλίου», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Συνεχίζονται σε όλη την Ευρώπη οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, να σημειώνει ότι ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουμε 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην ΕΕ και αυτό είναι κάτι «που μας φέρνει στον στόχο μας για την επίτευξη της ανοσίας του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι υπήρξε μια εταιρεία η οποία υποεκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της δηλαδή ανέλαβε δεσμεύσεις ισχυρές που δεν κατάφερε να εκπληρώσει. «Αυτό μας έριξε πίσω μερικές εβδομάδες στις οποίες προστέθηκαν και κάποιες εβδομάδες καθυστέρησης στις οποίες οι εταιρείες υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για έγκριση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων».

Η Ευρώπη θα είναι πλήρως στους στόχους της

Ευτυχώς όμως, υπήρξε μια άλλη εταιρεία, η Pfizer «που υπερεκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και μέσα στην πορεία του δεύτερου τριμήνου του 2021, μέχρι τέλη Ιουνίου, η Ευρώπη θα είναι πλήρως στους στόχους της, θα έχουμε δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουνίου γύρω στις 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στις οποίες αν προσθέσουμε και τις 100 που είχαμε στο πρώτο τρίμηνο, μας φέρνουν απόλυτα στους στόχους μας για την επίτευξη της ανοσίας του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι».

«Υπάρχει μια εμβληματική ημερομηνία η 14η Ιουλίου που είναι η επέτειος της Γαλλικής Επανάστασης και θα ήταν πολύ καλά να τα καταφέρουμε να φτάσουμε στο 70% της ανοσίας τότε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κάνοντας λόγο για εντυπωσιακό ρυθμό εμβολιασμού σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρότι είμαστε ακόμα στα μέσα Απριλίου ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί το αμέσως επόμενο διάστημα. Κομισιόν AstraZeneca

Αντικειμενικά η Ελλάδα τα κατάφερε καλά στην πανδημία

Αναφορικά με την Ελλάδα σημείωσε ότι «τα κατάφερε καλά στην πανδημία, κι αυτό το λέω χωρίς να θέλω να κολακεύσω κανέναν, αλλά αντικειμενικά η Ελλάδα τα κατάφερε κι αυτό φαίνεται εξάλλου και από το γεγονός ότι ίσως είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι κάτι που συνδέεται και με την υγειονομική επιτυχία».

Σε ερώτηση για το Ταμείο Ανάπτυξης μίλησε για υπερόπλο στην ποιοτική αναβάθμιση της αναπτυξιακής προσπάθειας της Ευρώπης σε δύσκολους καιρούς ενώ εξειδικεύοντας για τη χώρα μας είπε ότι πρόκειται για την 4η πιο κερδισμένη χώρα από τις 27. Σχετικά με το πότε θα υπάρξει εκταμίευση χρημάτων ανέφερε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πληρωθεί το 13% του συνολικού ποσού ως προκαταβολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments