Διεθνή

Pfizer Κομισιόν: Νέα συμφωνία για 100 εκατ. δόσεις

Pfizer Κομισιόν: Νέα συμφωνία για 100 εκατ. δόσεις
Pfizer Κομισιόν: Μία νέα συμφωνία ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μπουρλά, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η Pfizer ανακοίνωσε μία νέα συμφωνία με την Κομισιόν για νέες δόσεις εμβολίου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ντουμπάι επιτρέπεται ο εμβολιασμός σε όσες θηλάζουν. Σημειώνεται ότι παρόμοια οδηγία ισχύει και για την Βρετανία, ενώ ο Άλμπερτ Μπουρλά πρόσφατα δήλωσε ότι ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτος εμβολιασμός εντός 12 μηνών μετά τη δεύτερη δόση

Πιο συγκεκριμένα, η παρούσα ανακοίνωση είναι αποτέλεσμα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ασκήσει το δικαίωμά της να αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις βάσει της διευρυμένης συμφωνίας που υπεγράφη στις 17 Φεβρουαρίου. Αυτή η εξέλιξη φέρνει τον συνολικό αριθμό δόσεων που πρέπει να παραδοθούν στη ΕΕ μέσα στη φετινή χρονιά σε 600 εκατομμύρια.

Η δήλωση του Μπουρλά

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια για να φέρουμε το εμβόλιο σε περισσότερους ανθρώπους στην Ευρώπη, καθώς ο θανατηφόρος ιός συνεχίζει να προκαλεί καταστροφές σε ολόκληρη την ήπειρο» είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις εφοδιασμού προς την Κομισιόν και σκοπεύουμε να παραδώσουμε 250 εκατομμύρια δόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο τρίμηνο, σε μια τετραπλάσια αύξηση της συμφωνημένης ποσότητας του πρώτου τριμήνου» πρόσθεσε.

Η δήλωση του Σον Μάρετ

«Οι 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις θα βοηθήσουν περαιτέρω στην επιτάχυνση των εκστρατειών εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ. Σκοπεύουμε τώρα να παραδώσουμε συνολικά 600 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ φέτος, η οποία καλύπτει τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Ένωσης και αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αθροιστική συμφωνία εφοδιασμού για το εμβόλιο σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Σον Μάρετ, Εμπορικός Διευθυντής της BioNTech.

Πιθανότητα χρήσης τρίτης δόσης εμβολίου

Τη πιθανότητα ότι θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου εντός 12 μηνών, μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, εξέφρασε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται ετησίως κατά του κορωνοϊού.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό», είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο CNBC, ενώ πρόσθεσε ότι τα εμβόλια αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments