Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 24/4: 2.597 νέες μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα 24/4: 2.597 νέες μολύνσεις
Κρούσματα σήμερα 24/4: Αναλυτικά τα στοιχεία από την ανακοίνωση ΕΟΔΥ για τη διασπορά του ιού στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα κρούσματα για σήμερα 24/4 είναι και η κατάσταση συνεχίζεται να είναι κρίσιμη. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 2734 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα η πλατφόρμα των εμβολιασμών ανοίγει για όσους βρίσκονται μεταξύ 50 – 54 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει της επίσημης ανακοίνωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας τα κρούσματα σήμερα έφτασαν τα 2.597  κρούσματα εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, το ίδιο διάστημα, 86 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ 797 είναι οι διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.597, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 331.730 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 66 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.219 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 86, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.950 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 797 (63.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.019 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 472 (ημερήσια μεταβολή +3.51%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 474 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Δείτε εδώ το infographic

«Πράσινο φως» για mall και κέντρα αισθητικής

Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων («mall») και των κέντρων αισθητικής, όπως και τη δυνατότητα για «click in shop» στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, δίνει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει, είναι εάν το άνοιγμα των παραπάνω δραστηριοτήτων θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Σάββατο, ή από τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί έκαναν δεκτή την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των παραπάνω δραστηριοτήτων.

Στις 6 το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, στην οποία θα συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Η πρόθεση για άνοιγμα και των δύο ήταν πολλάκις διατυπωμένη από το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς όσο παραμένουν κλειστά δημιουργείται πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού από την στιγμή που λειτουργεί το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια. Τις προηγούμενες εβδομάδες οι επιστήμονες είχαν απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο ενώ και στον οδικό χάρτη που ανακοινώθηκε για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown δεν έγινε κάποια αναφορά. Πάσχα 2021

Επιταχύνονται οι διαδικασίες

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 55 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι διαδικασίες εμβολιασμού επιταχύνονται και δημιουργείται και δεύτερο σύστημα που αφορά νεότερες ηλικιακές ομάδες, ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού. Έτσι από 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών . Για όποιον δηλώσει, θα μπορέσει την επομένη μέρα να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 ετών.

Η Επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται και στα νησιά, στα οποία ακολουθείται ένας διαφορετικός ρυθμός σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, κυρίως για επιχειρησιακούς λόγους εφοδιαστικής αλυσίδας, μεταφοράς του εμβολίου και διενέργειας των εμβολιασμών. Ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και σύντομα θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμών και στα μεγαλύτερα νησιά. Στόχος είναι, ανάλογα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων, το Μάιο να φτάσουμε μέχρι και τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Τον Ιούνιο να φτάσουμε μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Το ποσοστό ανοσίας στην Ελλάδα

Ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με κάποιες φωνές που κάνουν λόγο για ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα κι ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, εξηγώντας ότι το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%, από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και αυξάνεται καθημερινά. Το ζητούμενο όπως είπε, είναι να μειωθούν περαιτέρω τα κρούσματα, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή πορεία του Τουρισμού.

Τέλος, ο κ. Δερμιτζακης μιλώντας για τα εμβόλια, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του κοροναϊού και είναι απολύτως ασφαλή. Ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, ερωτηθείς για την τροπολογία με την οποία τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, απαλλάσσονται από τυχόν νομικές ευθύνες, απάντησε ότι κατά τη γνώμη δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο για την προστασία τους. Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, οι γιατροί μετρούν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν αποδέχονται αμφισβήτησης και στη συνέχεια κάνουν την εκτίμηση τους. Αν θα αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο μιας ποινικής δίωξης για μια λάθος εκτίμηση δεν θα την έκαναν ποτέ και η όποια Κυβέρνηση θα βάδιζε στα τυφλά.

Εμβολιασμοί Ελλάδα

Εμβολιασμοί

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments