Ελλάδα

Γηροκομείοα Χανιά: Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες

Γηροκομείοα Χανιά: Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες
Γηροκομείοα Χανιά: Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες σοκάρουν το κοινό αίσθημα της Κρήτης. Όσο ανοίγουν στόματα τόσο θα αποκαλύπτονται οι εφιαλτικές στιγμές των ηλικιωμένων.

Το γηροκομείου του τρόμου στα Χανιά θα μπορούσε να ήταν σενάριο σε ταινία θρίλερ, αλλά δυστυχώς είναι μια θλιβερή και συνάμα τρομακτική πραγματικότητα. Οι μαρτυρίες πρώην εργαζόμενων διακατέχονται η μια την άλλη, ωστόσο η ιδιοκτήτρια χαρακτηρίζει τα όσα ακούγονται ανυπόστατα, αφού υπάρχουν καταγγελίες για θάνατο από ασιτία ή και βίαιο τάισμα, κλοπή περιουσιακών στοιχείων, κακοποιητικές και βάναυσες συμπεριφορές που οδηγούσαν στον θάνατο, κάτι που ανάγκασαν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να αποστείλει επείγον ερώτημα στην Περιφέρεια Κρήτης για τους θανάτους στο γηροκομείο Χανίων.

Σήμερα (25/4) ακόμα μια μαρτυρία έρχεται να ρίξει φως στην υπόθεση που αφορά το γηροκομείο που ήταν κολαστήριο για δεκάδες ηλικιωμένους, με τους μυστηριώδεις θανάτους να ερευνώνται από τις τοπικές Αρχές. Μια ακόμα πρώην υπάλληλος μίλησε στον Alpha για τις συνθήκες που επικρατούσαν εις βάρος των τρόφιμων του οίκου ευγηρίας που ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Λύνοντας τη σιωπής η πρώην εργαζόμενη περιγράφει όπως λέει εικόνες και παραστάσεις που ζούσε καθημερινά, αλλά φοβόταν να αποκαλύψει νωρίτερα. “Έρχονταν υγιείς και σε μία εβδομάδα ήταν τσουβάλια.  Δεν ήθελαν να φάνε και γίνονταν καταθλιπτικοί. Τους φέρονταν σαν ζώα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν έρευνες σε ληξιαρχεία της Κρήτης

Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν έρευνες σε ληξιαρχεία της Κρήτης καθώς υπάρχουν φόβοι ότι υπάρχουν και άλλοι νεκροί, πέραν των 73 που βρίσκονται στο μικροσκόπιο μέχρι σήμερα. Τους 64 μέσα στο 2020 και τους 9 μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Στους 73 θανάτους δεν περιλαμβάνονται θάνατοι που συνέβησαν μια εβδομάδα αφότου μεταφέρθηκαν κάποιοι ηλικιωμένοι στα νοσοκομεία, καθώς δεν καταγράφηκαν ως θάνατοι στο γηροκομείο αλλά ως θάνατοι στο νοσοκομείο.

Θα ακολουθήσει άρση τραπεζικού απορρήτου για τα άτομα που εμπλέκονται στη δικογραφία. Υπάρχουν καταγγελίες ότι οι υπεύθυνοι έβαζαν ηλικιωμένους με άνοια να υπογράφουν έγγραφα χωρίς να ξέρουν τι, παρουσία αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει στη δικογραφία τουλάχιστον μια περίεργη υπόθεση μεταβίβασης ακινήτου κάποιου από τους τρόφιμους στο γηροκομείο. Στη συγκεκριμένη υπόθεση η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου φέρεται να είχε εμφανιστεί ως πληρεξούσιος του ηλικιωμένου ή της ηλικιωμένης που επρόκειτο να κάνει τη μεταβίβαση.

Βροχή οι καταγγελίες από συγγενείς θυμάτων

Ήδη έχουν τηλεφωνήσει τα παιδιά δεκάδων γερόντων που ήταν στο γηροκομείο και ζητούν να ερευνηθούν οι θάνατοι των δικών τους ανθρώπων. Ένας κατέθεσε ότι πήγε τον πατέρα του το 2019, σε ηλικία 80 ετών χωρίς να είναι άρρωστος, για να έχει συντροφιά. Μέσα σε δύο εβδομάδες όπως λέει, αντίκρισε έναν άνθρωπο που δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. «Είχε χάσει 10 κιλά, του έλειπαν δόντια και ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο.» Είπε ότι θα τον πάρει από εκεί σε δύο ημέρες και το ίδιο βράδυ τον ειδοποίησαν ότι ο πατέρας του πέθανε από ανακοπή.

Αρνείται τα πάντα η ιδιοκτήτρια γηροκομείου

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου τονίζει από την πρώτη στιγμή πως όλα όσα ακούγονται δεν έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Διατηρώ τον οίκο ευγηρίας επί 12 συναπτά έτη. Όλα αυτά ειναι ανυπόστατα. Είναι ψευδείς οι καταγγελίες. Κάνουμε ό,τι πρέπει. Έχω απολυτη εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα φανεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments