Πολιτική

Γιάννης Λαγός: Αποφασίζει η ευρωβουλή για την άρση ασυλίας του

Γιάννης Λαγός: Αποφασίζει η ευρωβουλή για την άρση ασυλίας του
Γιάννης Λαγός: Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας θα γίνει η ψηφοφορία στην ευρωβουλή για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού. Την Μεγάλη Τρίτη θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Λαγός, ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην ηγετικό μέλος της Χρυσής Αυγής, θα αντιμετωπίσει αυτές τις ημέρες το ενδεχόμενο για άρση της ασυλίας του ως ευρωβουλευτής. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος και ο Χρήστος Παππάς, που ξέφυγε από την Αστυνομία και έχει βγει γι’ αυτόν ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, δεν βρίσκονται στις φυλακές, όπως οι υπόλοιποι καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο βράδυ Μεγάλης Δευτέρας (25/4) θα γίνει η ψηφοφορία στην ευρωβουλή για το αν σχετικά θα αρθεί η ασυλία του ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού. Την Μεγάλη Τρίτη (26/4) αναμένεται να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας ψηφοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

Εκπρόσωπος της Ευρωβουλής είπε στο MEGA ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί η άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, τότε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι, θα ενημερώσει άμεσα τις ελληνικές αρχές ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι αν η Ευρωβουλή λάβει περαιτέρω αιτήματα συνεργασίας από τις ελληνικές αρχές θα τα εξετάσει και θα αποφασίσει με βάση τους κανόνες του ευρωκοινοβουλίου.

Η Ελλάδα στη συνέχεια θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, με στόχο τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών (με αναστολή) για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

100.000 ευρώ ζητάει ο Λαγός για την τιμή, την υπόληψη, και το «τεκμήριο αθωότητας»

Ο Γιάννης Λαγός δεν φαίνεται να πτοείται από την καταδικαστική απόφαση και ζητάει ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ποσό των 100.000 ευρώ.

Ο λόγος της αγωγής εδράζεται σε δήλωση που έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την ημέρα έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Λαγός επικαλείται ότι η κυρία Σακελλαρόπουλου προσέβαλε το τεκμήριο της αθωότητας του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και τις δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο δικόγραφο της αγωγής του ο Γιάννης Λαγός χαρακτηρίζει «ανιστόρητη» τη δήλωση της κυρίας Σακελλαρόπουλου και αναφέρει πως η χώρα δεν έχει «μακρά δημοκρατική παράδοση».

Επιπλέον, αναφέρει πως η δήλωση της κυρίας Σακελλαρόπουλου τον θίγει διότι τον χαρακτηρίζει «αντιδημοκράτη». Δεν παραλείπει δε να προβεί σε αναφορές όπως «ο εθνικισμός δεν ηττάται στα δικαστήρια» και να κάνει λόγο ακόμα μία φορά για «πολιτική δίωξη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments