Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Πώς ξέφυγε από την Αστυνομία – Πού τον αναζητούν

Χρήστος Παππάς: Πώς ξέφυγε από την Αστυνομία – Πού τον αναζητούν
Χρήστος Παππάς: Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, διέφυγε ντυμένος καλόγερος, ενώ φαίνεται να βρίσκεται στη Σερβία.

Ο Χρήστος Παππάς διαφεύγει της σύλληψης πάνω από τέσσερις μήνες από την στιγμή που βγήκε η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Ο πρώην βουλευτής ήταν ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου, ήταν στο διευθυντήριο της ναζιστικής οργάνωσης, ενώ έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση. Ασύλληπτος παραμένει και ο Γιάννης Λαγός, που αξιοποιεί τις δυνατότητες που του δίνει η θέση του ευρωβουλευτή για να μένει μακριά από την Ελλάδα.

Από ό, τι φαίνεται, όμως, τα ίχνη του Χρήστου Παππά βρέθηκαν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής κατάφερε και βγήκε κρυφά από την Ελλάδα και τώρα κρύβεται κάπου στη Σερβία. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε μοναστήρια στη Σερβία, που έχουν στενές σχέσεις με Έλληνες μοναχούς παλαιοημερολογίτες, οι οποίοι ζουν σε γνωστό μοναστήρι στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς πέρασε τα σύνορα προς τα Σκόπια με ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και μάλιστα ντυμένος καλόγερος. Γι’ αυτό και τους τελευταίους μήνες είχε αφήσει μούσι. Άλλωστε, είναι φανερό ότι σχεδίαζε την απόδρασή του πολύ πριν από τις 12 Οκτωβρίου, όταν και χάθηκαν τα ίχνη του.

Να θυμίσουμε ότι για τον Παππά πριν από δύο μέρες εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ. Με αυτή την εξέλιξη δίνεται η δυνατότητα για την προώθηση ενταλμάτων από τις αρχές ενός κράτους σε άλλες χώρες, έτσι ώστε να διευκολυνθούν η σύλληψη και η έκδοση του φυγόποινου Χρυσαυγίτη.

Μερικά λόγια για τον Χρήστο Παππά

Ο Χρήστος Παππάς διετέλεσε βουλευτής του νεοναζιστικού ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, την περίοδο 2012 – 2019. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Ηλία Παππά, αξιωματικού του στρατού, συνεργάτη της Χούντας των Συνταγματαρχών και ιδρυτικού μέλους της Χρυσής Αυγής.

Εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και υπήρξε ιδρυτής των εκδόσεων Ηλιοφόρος εκδίδοντας βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής και στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου, την κόρη του οποίου έχει βαφτίσει. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με την Χρυσή Αυγή, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments