Ελλάδα

Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: Μέχρι το Φθινόπωρο θα έχουμε ελέγξει τον ιό

Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: Μέχρι το Φθινόπωρο θα έχουμε ελέγξει τον ιό
Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: Ο καθηγητής μίλησε για την πορεία της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στο πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας, ενώ έκανε και εκτίμηση για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Να σημειώσουμε ότι στις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία και τους εμβολιασμούς αναφέρθηκαν σήμερα η Ματίνα Παγώνη και η Αθηνά Λινού.

Ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε αισιόδοξος σε σχέση με την πορεία του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι τα δύσκολα θα ξεπεραστούν το Φθινόπωρο, όταν και θα ελεχθεί η πανδημία τουλάχιστον σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ωστόσο, ο ίδιος διαχωρίζει τον έλεγχο της πανδημίας από την επιστροφή στην κανονικότητα, για την οποία ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα.

Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: Όπλο μας τα εμβόλια

Ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, εξήγησε ότι οι επιστήμονες δεν θα πρέπει να είναι απαισιόδοξοι δηλώνοντας για παράδειγμα ότι το 2022 θα περιοριστεί ο ιός και μάλιστα να το συνδέουμε αυτό με δυσάρεστα ιστορικά γεγονότα και αυτό γιατί είναι σαν να αναιρούμε τη λύση του προβλήματος που είναι τα εμβόλια.

Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: Όπλο μας τα εμβόλια

Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: Όπλο μας τα εμβόλια

Για την τοποθέτηση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ότι ενδέχεται οι εμβολιασμένοι να πετάξουν τις μάσκες, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι είναι μια σημαντική τοποθέτηση που δίνει και μεγάλο κίνητρο στους νέους ανθρώπους να τρέξουν να εμβολιαστούν. «Δεν φοβάμαι το τέταρτο κύμα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Έχουμε πλέον πολλά όπλα στα χέρια μας εξήγησε, το σημαντικό είναι τώρα σε δεύτερο επίπεδο να εμβολιαστούν οι πιο νέοι και τα παιδιά.

Για τους εμβολιασμούς και το πως αυτοί εξελίσσονται μίλησε σήμερα και ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος, μόλις το 5% όσων νοσηλεύονται για κορωνοιό, έχουν εμβολιαστεί ενώ ανέφερε ότι είναι σίγουρο πως όσοι εμβολιάστηκαν ήδη, θα επαναλάβουν τη διαδικασία αν και παραμένει άγνωστο το πότε. Επίσης, χαρακτήρισε δύσκολο το να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσε να «καταστραφεί ο κορωνοιός». «Πάρα πολλές φορές στη συγκεκριμένη πανδημία, οι προβλέψεις δεν έπεσαν μέσα», επεσήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments