Ελλάδα

Γώγος: Κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν

Γώγος: Κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν
Γώγος: «Είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός», επεσήμανε ο καθηγητής.

Για τους εμβολιασμούς και το πως αυτοί εξελίσσονται μίλησε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος. Σημειώνεται ότι το Σάββατο (24/4) άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50-54 και αύριο, Μεγάλη Τρίτη, θα πάρουν σειρά οι 30-39.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος, μόλις το 5% όσων νοσηλεύονται για κορωνοιό, έχουν εμβολιαστεί ενώ ανέφερε ότι είναι σίγουρο πως όσοι εμβολιάστηκαν ήδη, θα επαναλάβουν τη διαδικασία αν και παραμένει άγνωστο το πότε. Επίσης, χαρακτήρισε δύσκολο το να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσε να «καταστραφεί ο κορωνοιός». «Πάρα πολλές φορές στη συγκεκριμένη πανδημία, οι προβλέψεις δεν έπεσαν μέσα», επεσήμανε.

«Κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν»

«Έχουμε δύο πάρα πολύ ισχυρά όπλα, το εμβόλιο και τα δεδομένα τόσο από την Ελλάδα όσο κι από άλλα μέρη του κόσμου, του τι συμβαίνει όταν εμβολιαζόμαστε», είπε και υπογράμμισε ότι θα περίμενε οι ηλικιωμένοι που έχουν εμβολιαστεί να είναι περισσότεροι. «Πραγματικά κάνω έκκληση να πάνε όλοι να εμβολιαστούν. Είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός. Καλό δεδομένο είναι πλέον και η ευκολία του testing» κατέληξε.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους 30-39

Συγκεκριμένα, 1,36 εκατομμύρια πολίτες θα μπορούν από αύριο να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Η διαδικασία θα ξεκινήσει από την Μεγάλη Τετάρτη. Ο εμβολιασμός για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα γίνεται αποκλειστικά με εμβόλια της AstraZeneca. Οι υπόλοιπες ηλικίες θα μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα τέσσερα εμβόλια, δηλαδή ένα εκ των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson. Σημειώνεται, ότι την Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού και για τις ηλικίες 40-44 και 45-49.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε επί του θέματος την περασμένη Τετάρτη κατά την τακτική ενημέρωση για τη διαχείριση της πανδημίας: «Δίνεται η δυνατότητα, όπως το έχουν κάνει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να φέρουμε τον χρόνο μπροστά για τους νέους συνανθρώπους μας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εμβολιαστούν νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments