Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό

Κορωνοϊός ενημέρωση: Οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό
Κορωνοϊός ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση σχετικά με την πορεία της επιχείρησης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας.

Περισσότεροι από 2.758.780 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στη χώρα, με 1.964.640 πολίτες να έχουν λάβει την 1η δόση και 790.140 και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Κορωνοϊός ενημέρωση: 15 περιστατικά θρομβώσεων

Εκτενή αναφορά στο εμβόλιο της Johnson & Johnson έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού. Τονίζοντας ότι τα 15 περιστατικά θρομβώσεων σε σύνολο 7,9 εκατομμυρίων εμβολιασμού αφορούσαν γυναίκες 18-49 ετών, με μέση ηλικία τα 37 έτη, ανακοίνωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε το «πράσινο φως» για τη χορήγησή του στην Ελλάδα, μετά από λεπτομερή έλεγχος για τα θρομβωτικά επεισόδια που συνοδεύονται από θρομβοπενία.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα δεδομένα, γνωμοδότησε θετικά για την άρση της απαγόρευσης της χορήγησης του εμβολίου και στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της Astrazeneca, δίνεται η δυνατότητα να χορηγείται η δεύτερη δόση στις 8 αντί στις 12 εβδομάδες. «Το πρόγραμμα παραμένει σταθερό, να απέχουν οι δόσεις 12 εβδομάδες, αλλά εάν κάποιος δικαιούχος επιθυμεί να εμβολιαστεί μετά τις 8 εβδομάδες μπορεί να το κάνει με μία μείωση της άριστης ανοσολογικής απάντησης, αλλά όχι τέτοιας που να μεταβάλλει την τελική αποτελεσματικότητα του εμβολίου», είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Ασφαλής ο εμβολιασμός κατά την κύηση

Η γενικότερη σύσταση θα είναι οι γυναίκες που είναι έγκυοι ή επιθυμούν να καταστούν έγκυοι να εμβολιάζονται με εμβόλιο mRNA και όχι με εμβόλια με αδενοϊό, σαν αυτό της AstraZeneca. «Την προηγούμενη φορά αναφερθήκαμε πως στάδιο μετά από στάδιο φτάσαμε από την πλήρη απαγόρευση στο στάδιο του να εμβολιάζεται μια έγκυος όπως ο γενικός πληθυσμός» σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου.

«Τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί για τις κυήσεις ήταν ένα θέμα που απασχολούσε, προήλθαν από τις ΗΠΑ, έδειξαν ότι δεν υπάρχει ανησυχία σχετικά με τον εμβολιασμό. 90.000 κυήσεις με εμβόλια mRNA, έδωσαν τα τεκμηριωμένα στοιχεία ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής στην κύηση» πρόσθεσε.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments