Ελλάδα

Τροχαίο στη Γαύδο: Διαψεύδει τον 40χρονο η έκθεση της Τροχαίας

Τροχαίο στη Γαύδο: Διαψεύδει τον 40χρονο η έκθεση της Τροχαίας
Τροχαίο στη Γαύδο: Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και έκαναν επί τόπου δοκιμές. Τα συμπεράσματα που έβγαλαν, διαψεύδουν τον 40χρονο άνδρα.

Το τροχαίο στη Γαύδο και οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στη διακομιδή της, κόστισαν τη ζωή στην άτυχη Κορίνας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η έκθεση της τροχαίας και τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων «ακυρώνουν» την κατάθεση του 40χρονου άνδρα που βρισκόταν μαζί της.

Θυμίζουμε ότι το βασικό ερώτημα ήταν αν τελικά το όχημα ήταν εν κινήσει και όχι σταματημένο. Οι Αρχές κατάφεραν και έλυσαν τον γρίφο αυτό με επιτόπιες δοκιμές. Έτσι απέδειξαν πως εξαιτίας ενός υδροφόρου σωλήνα που υπάρχει στην έναρξη του γκρεμού και έχει διάμετρο όσο ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, το αυτοκίνητο δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κύλησε από μόνο του όντας σταματημένο.

Οι αστυνομικοί έσπρωξαν το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο χωρίς να πατήσουν το γκάζι με αποτέλεσμα το όχημα να σταματήσει πριν τον υδροφόρο ορίζοντα, καθώς δεν υπερπήδησε τον σωλήνα και στη συνέχεια εκείνο έσβησε.

Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν κι όταν έβαλαν δευτέρα ταχύτητα, χωρίς να πατήσουν και πάλι καθόλου το γκάζι. Για να υπερπηδηθεί ο σωλήνας, λοιπόν, το πόρισμά των ειδικών απέδειξε πως κάποιος πάτησε γκάζι εν κινήσει.

Τροχαίο στη Γαύδο: Διαψεύδει τον 40χρονο η έκθεση της Τροχαίας

Τροχαίο στη Γαύδο: Διαψεύδει τον 40χρονο η έκθεση της Τροχαίας

Το δεύτερο ζήτημα που απασχολούσε τις Αρχές ήταν το κατά πόσο η οδική συμπεριφορά του 40χρονου την ώρα του τροχαίου ήταν η απαιτούμενη. Όπως αναφέρει το protothema.gr, το ερώτημα αυτό λύθηκε από τις αιματολογικές εξετάσεις του, οι οποίες αναμένονταν με ιδιαίτερη αγωνία, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι των ειδικών ως προς την ύπαρξη μεταβολιτών που προέρχονται από ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό του, τόσο κανναβιδοειδών, όσο και άλλων ουσιών που παραπέμπουν σε ναρκωτικά χάπια.

Ο 40χρονος υποστηρίζει ότι τόσο εκείνος όσο και η Κορίνα είχαν ρίξει για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους τα καθίσματα, με αποτέλεσμα την κρίσιμη εκείνη ώρα τα πόδια του, να μην φτάνουν στα πεντάλ προκειμένου να πατήσει σε μια απέλπιδα προσπάθεια το φρένο.

Αυτός είναι ένας ακόμα ισχυρισμός του ο οποίος επίσης καταρρίφθηκε από το πόρισμα της Τροχαίας, καθώς τα καθίσματα ήταν όρθια και όχι κεκλιμένα σε ύπτια θέση, όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός. Το δικό του κάθισμα ήταν σε όρθια θέση, ενώ του συνοδηγού πολύ ελαφρώς κεκλιμένο, όπως είναι πάντα ένας συνοδηγός σε θέση ταξιδιού, με 5 μόλις μοίρες κλίση.

Τροχαίο στη Γαύδο: Επιμένει ο 40χρονος

Στην εκδοχή του δυστυχήματος επιμένει ο 40χρονος φίλος της Κορίνας που έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε από γκρεμό στη Γαύδο. Μάλιστα, μιλώντας στο Mega, ισχυρίζεται ότι τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης περί ναρκωτικών ουσιών και φαρμάκων στο αίμα του, είναι εξετάσεις, οι οποίες έγιναν μετά το τροχαίο, όταν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και του είχαν χορηγήσει αγωγή.

«Δεν στέκει, με εικασίες, γιατί αυτές οι ουσίες ήτανε μετά, όταν με βάλαν στο νοσοκομείο αμέσως και μου δώσανε και ηρεμιστικά. Τέσσερις η ώρα θα είχε πάει όταν μου είπαν για την Κορίνα. Αυτά τα φάρμακα είναι μέσα που πήρα, για αυτό είναι και το αλκοόλ μηδέν. Μαζί με αυτό θα έπρεπε να είναι και το χαρτί με τα φάρμακα που μου δώσανε. Ήμαρτον! Για αυτό τσαντίζομαι».

Τροχαίο στη Γαύδο: Επιμένει ο 40χρονος στην τοποθέτησή του

Τροχαίο στη Γαύδο: Επιμένει ο 40χρονος στην τοποθέτησή του

Ο 40χρονος ισχυρίζεται ότι με την Κορίνα ήταν ζευγάρι τους τελευταίους τρεις μήνες αλλά το γνώριζαν λιγοστοί. «Σχέση τώρα μακροχρόνια δεν είχαμε. Είχαμε αρχίσει τρεις μήνες. Το τελευταίο μήνα είναι πολλοί άνθρωποι που μας είχανε καταλάβει και μας είχανε ματιάσει. Θα ‘θελα κάποια στιγμή να μιλήσω με την οικογένειά της γιατί δεν έχω πει επισήμως ένα συγγνώμη για το δυστύχημα.

Η Κορίνα με έχει συγχωρέσει, δυστύχημα είχαμε, δεν τη σκότωσα. Βγήκαμε ζωντανοί, κανείς γιατί δεν το λέει αυτό; Μου έδωσε ένα φιλί και πήρα δύναμη. Πού βρήκα λέει ο κύριος δύναμη, λέει ότι είμαι αδύνατος. Εγώ είμαι ο καλύτερος, όποιος ξέρει εκεί πέρα από τους αναρριχητές και περιπατητές στη Γαύδο», είπε, ανάμεσα σε άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments