Διεθνή

ΑstraZeneca: Απάντηση στην Κομισιόν για τη δικαστική αγωγή

ΑstraZeneca: Απάντηση στην Κομισιόν για τη δικαστική αγωγή
ΑstraZeneca: Η AstraZeneca έχει τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία Προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση", ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εταιρεία.

Η AstraZeneca δήλωσε πως οι νομικές ενέργειες που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της φαρμακευτικής εταιρίας σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 είναι χωρίς βάση και δεσμεύθηκε να υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο.

“Η AstraZeneca έχει τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία Προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο. Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε δικαστική αγωγή είναι χωρίς ουσία και καλωσορίζουμε αυτήν την ευκαιρία να επιλυθεί αυτή η διαμάχη το ταχύτερο δυνατό”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εταιρεία.

Κοινή απόφαση από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιηθούν οι παραδόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού για την προστασία της υγείας των πολιτών της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε από κοινού με όλα τα κράτη μέλη να προχωρήσει σε μήνυση κατά της AstraZeneca. Κάθε δόση εμβολίου μετράει. Κάθε δόση εμβολίου σώζει ζωές» έγραψε στο Twitter, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

AstraZeneca

AstraZeneca

Σχοινάς: Θα πιέσουμε την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και αναφερόμενος στην AstraZeneca είπε «Σε κάθε περίπτωση δεν εξετάζουμε να ανοίξουμε ατέρμονη νομική διαδικασία, αλλά να κινηθούμε με εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να πιέσουμε την εταιρεία να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments