Διεθνή

Βρετανία εμβόλια: Κοντά σε συμφωνία με την Pfizer

Βρετανία εμβόλια: Κοντά σε συμφωνία με την Pfizer
Βρετανία εμβόλια: Κοντά σε μια σημαντική συμφωνία με την Pfizer βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κοντά σε «χρυσή» συμφωνία με την Pfizer βρίσκεται η Βρετανία, που θα προμηθέυσει τη χώρα με δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι οι Sunday Times.

Να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη Δευτέρα κατέγραψε τον εντυπωσιακό αριθμό των 4 μόλις θανάτων από κορωνοϊό, ενώ παράλληλα έχουν σημειωθεί 168 περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το AstraZeneca. Βρετανία εμβόλια

Βρετανία εμβόλια: Κοντά στην οριστικοποίηση η συμφωνία

Αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται κοντά στην οριστικοποίηση μιας συμφωνίας για την αγορά εγκαίρως δεκάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Pfizer για να δοθεί μια τρίτη ενισχυτική δόση αυτού του εμβολίου κατά της Covid-19 σε ηλικιωμένους αυτό το φθινόπωρο. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ελπίζουν να διπλασιάσουν σχεδόν την αρχική παραγγελία του Ηνωμένου Βασιλείου των 40 εκατομμυρίων εμβολίων.

Εάν υπάρξει συμφωνία, το επιπλέον απόθεμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τους νέους κοντά στην ηλικία των 20 ετών, στους οποίους προσφέρεται ένα εναλλακτικό εμβόλιο αντί αυτό της AstraZeneca, προσθέτει το δημοσίευμα. Το βρετανικό κρατικό σύστημα υγείας NHS θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να προσκαλεί τους ανθρώπους κοντά στην ηλικία ων 30 για να εμβολιαστούν.

Βρετανία εμβόλια: Μειώνουν συνεχώς τους θανάτους

Ο κορωνοϊός επιμένει παγκόσμια, αλλά στην Αγγλία δεν αποτελεί πια την κύρια αιτία θανάτου μετά την πρόοδο στους εμβολιασμούς στη χώρα.Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, ο κορωνοϊός δεν αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου στην Αγγλία, αλλά και την Ουαλία τον Μάρτιο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.

Οι κύριες αιτίες θανάτου στην Αγγλία είναι η άνοια και οι ασθένειες που συνδέονται με το Αλτσχάιμερ και στην Ουαλία η ισχαιμική καρδιοπάθεια. Την ίδια στιγμή, με φυσική παρουσία 4.000 ατόμων θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα η τελετή απονομής των βρετανικών μουσικών βραβείων BRIT Awards. Θα είναι η πρώτη ζωντανή εκδήλωση με φυσική παρουσία κόσμου σε εσωτερικό χώρο μετά από περισσότερο από ένα χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments