Διεθνή

Χουλουσί Ακάρ: To σχόλιο για την απόφαση Μπάιντεν

Χουλουσί Ακάρ: To σχόλιο για την απόφαση Μπάιντεν
Χουλουσί Ακάρ: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μίλησε σχετικά με την απόφαση Μπάιντεν να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Χουλουσί Ακάρ σχολίασε την απόφαση του Μπάιντεν να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων. Ο υπουργός Άμυνας έχει αναφέρει πως η Ελλάδα δεν τηρεί το δίκαιο. Ακόμη, ο ίδιος έχει αναφέρει ότι η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ακάρ υποστήριξε πως «η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφεί με τέτοιες πολιτικές εξηγήσεις» και αναρωτήθηκε τι άλλαξε από πέρσι όταν και η αμερικανική διοίκηση δεν είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις. Χουλούσι Ακάρ

Ακάρ : “Τα ιστορικά γεγονότα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσο σύγκρισης”

«Είναι απαράδεκτο και άχρηστο να εξαγάγουμε εχθρότητα από την Ιστορία και να δημιουργούμε νέες αντιθέσεις. Τα ιστορικά γεγονότα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσο σύγκρουσης, δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται» είπε.

Πρόσθεσε δε πώς το να χρησιμοποιείται ο όρος γενοκτονία, «είναι ενάντια στην αλήθεια, είναι απροσεξία και άγνοια, είναι καταστροφή της αλήθειας» και επηρεάζει αρνητικά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Αρμενία.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, υποστήριξε επίσης πως η κυβέρνηση Μπάιντεν, επηρεάστηκε από την αρμενική διασπορά στις ΗΠΑ καθώς και άλλους κύκλους. Μίλησε δε και για «απροσεξία» της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς με την απόφαση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων,  οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ακάρ, αρνούνται τις δικές τους ιστορικές υπογραφές και τα έγγραφα.

Ακάρ: Στον Έλληνα γείτονα υπάρχει ένα πάθος για εξοπλισμούς

Στην συνέχεια ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς της Ελλάδας, λέγοντας ότι «στον Έλληνα γείτονα υπάρχει ένα πάθος για εξοπλισμούς χωρίς αρχή και τέλος. Πρέπει όμως να ιδωθεί και να γίνει αντιληπτό ότι αυτό είναι κάτι που δεν συνάδει μαθηματικά, είναι ένα απόλυτο όνειρο, μια προσπάθεια και ότι τη μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Επίσης η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθεια ώστε τα προβλήματα της με την Τουρκία, να τα καταστήσει προβλήματα Τουρκίας και Ε.Ε και Τουρκίας και Αμερικής.

Αυτή η στάση δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική. Πραγματικά δεν θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων. Παρά αυτή την στάση της Ελλάδας που δεν αναγνωρίζει δίκαιο και δικαιώματα εμείς προσπαθούμε να επιλύσουμε τα θέματα Μεσογείου και Αιγαίου μέσω των συζητήσεων. Πραγματικά καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθεια. Σε αυτή την περίοδο που έχουν αρχίσει οι διερευνητικές συνομιλίες στο Αιγαίο και οι συναντήσεις αποτροπής συγκρούσεων στο ΝΑΤΟ, συνεχίζουμε να λέμε σε κάθε ευκαιρία πώς περιμένουμε τους Έλληνες ομολόγους μας για την 4η συνάντηση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Άγκυρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments