Διεθνή

Ακάρ: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει δίκαιο και δικαιώματα

Ακάρ: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει δίκαιο και δικαιώματα
Ακάρ: "Η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθεια ώστε τα προβλήματα της με την Τουρκία, να τα καταστήσει προβλήματα Τουρκίας και Ε.Ε και Τουρκίας και Αμερικής" σημείωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Δηλώσεις έκανε ο Χουλουσί Ακάρ ρίχνοντας τα βέλη του ως είθισται στην Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μόλις τρεις ημέρες μετά τον 62ο γύρο των διευρευνητικών επαφών ρίχνει λάδι στη φωτιά ισχυριζόμενος ότι “η χώρα του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα προβλήματα να λυθούν με διάλογο ωστόσο, οι προκλητικές δηλώσεις της Ελλάδας για Αιγαίο και Μεσόγειο κλιμακώνουν την ένταση”.

Ακάρ: Οι ασκήσεις της Ελλάδας που γίνονται με σκοπό την πρόκληση

Όπως τόνισε, «δυστυχώς παρά την εποικοδομητική μας προσέγγιση, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία σειρά από αρνητικές δηλώσεις, ενέργειες και προκλήσεις. Οι ασκήσεις της Ελλάδας που γίνονται με σκοπό την πρόκληση, ο εξοπλισμός των αποστρατικοποιημένων νησιών με τρόπο που παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, το άνοιγμα αυτών των νησιών για ξένα πολεμικά πλοία, οι ισχυρισμοί περί υφαλοκρηπίδας με τρόπο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα παράλογα και αδιανόητα αιτήματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο φυσικά και αυξάνουν την ένταση”.

Παράλληλα σημείωσε: “Ένα τέτοιο ύφος δεν συμβάλλει με τίποτε προς την επίλυση. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως με αυτά δεν πρόκειται να φτάσουν πουθενά. Παρά τις σαφείς διατάξεις της συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 για το αποστρατικοποιημενο status των νησιών, γιατί και ενάντια σε ποιον τα εξοπλίζονται; Οι διατάξεις και των δύο συμφωνιών είναι ξεκάθαρες. Οι ομόλογοι μας γνωρίζουν πολύ καλά αυτές τις διατάξεις».

Ακάρ

Ο Χουλουσί Ακάρ

Ακάρ: Στον Έλληνα γείτονα υπάρχει ένα πάθος για εξοπλισμούς

Στην συνέχεια ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς της Ελλάδας, λέγοντας ότι «στον Έλληνα γείτονα υπάρχει ένα πάθος για εξοπλισμούς χωρίς αρχή και τέλος. Πρέπει όμως να ιδωθεί και να γίνει αντιληπτό ότι αυτό είναι κάτι που δεν συνάδει μαθηματικά, είναι ένα απόλυτο όνειρο, μια προσπάθεια και ότι τη μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Επίσης η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθεια ώστε τα προβλήματα της με την Τουρκία, να τα καταστήσει προβλήματα Τουρκίας και Ε.Ε και Τουρκίας και Αμερικής.

Αυτή η στάση δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική. Πραγματικά δεν θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων. Παρά αυτή την στάση της Ελλάδας που δεν αναγνωρίζει δίκαιο και δικαιώματα εμείς προσπαθούμε να επιλύσουμε τα θέματα Μεσογείου και Αιγαίου μέσω των συζητήσεων. Πραγματικά καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθεια. Σε αυτή την περίοδο που έχουν αρχίσει οι διερευνητικές συνομιλίες στο Αιγαίο και οι συναντήσεις αποτροπής συγκρούσεων στο ΝΑΤΟ, συνεχίζουμε να λέμε σε κάθε ευκαιρία πώς περιμένουμε τους Έλληνες ομολόγους μας για την 4η συνάντηση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Άγκυρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments