Ελλάδα

Πάσχα 2021: Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Πάσχα 2021: Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων
Πάσχα 2021: Το καταναλωτικό κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τα καταστήματα και να κάνει τις αγορές του μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού θα εορταστεί και το φετινό Πάσχα, με τον εμπορικό κόσμο να προετοιμάζεται για τις αγορές των καταναλωτών. Μάλιστα, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, με νέα μέτρα σε ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, καταστήματα και μετακινήσεις έχει ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς όπως έχει ανακοινωθεί, τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 22:00, ενώ από τις 3 Μαΐου, που ανοίγει και η εστίαση η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 23:00 και μετά.

Σε ισχύ το ειδικό ωράριο λειτουργίας

Στο ίδιο πλαίσιο, οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου (λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς) τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, επανέρχεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε ισχύ βρίσκεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα που έχει προτείνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.

Το ωράριο των καταστημάτων για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των μαγαζιών για το Πάσχα, από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, διαμορφώνεται ως εξής:

  • Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου: 09:00 – 20:30
  • Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου: 09:00 – 20:30
  • Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου: 09:00 – 20:30
  • Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου: 09:00 – 20:30
  • Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου: 13:00 – 19:00
  • Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου: 09:00 – 15:00
  • Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου: Κλειστά
  • Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου: Κλειστά
  • Τρίτη 4 Μαΐου: 2021 Κλειστά

«Διευκρινίζεται ότι, λόγω των υγειονομικών συνθηκών η λειτουργία των καταστημάτων, καθώς και το ωράριο, μπορούν να διαφοροποιηθούν εκτάκτως, σύμφωνα με επικείμενες αποφάσεις της Κυβέρνησης, με τις οποίες είναι αυτονόητο ότι θα συμμορφωθούμε. Υπενθυμίζουμε ότι, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2021 μετατέθηκε για την Τρίτη 4 Μαΐου 2021. Από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, επανέρχεται το ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Πάσχα 2021

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments