Πολιτική

Πάσχα στο χωριό: «Μένουμε σπίτι» είναι η απόφαση της κυβέρνησης

Πάσχα στο χωριό: «Μένουμε σπίτι» είναι η απόφαση της κυβέρνησης
Πάσχα στο χωριό: Η κυβέρνηση αποφάσισε, όπως όλα δείχνουν, να μη ρισκάρει με τις μετακινήσεις εκτός νομού εν όψει των πασχαλινών εορτών.

Το Πάσχα στο χωριό θα το κάνουμε… του χρόνου, αν όλα πάνε καλά. Η επιδημιολογική κατάσταση που παραμένει κρίσιμη, με το ΕΣΥ να πιέζεται, τον αριθμό των διασωληνωμένων να σπάει κάθε μέρα σχεδόν αρνητικά ρεκόρ, τους νεκρούς να είναι πάρα πολλοί, δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιο για άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό εν όψει Πάσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην κυβέρνηση καταλήγουν να μην πάρουν ρίσκα εν όψει του παράλληλου ανοίγματος των σχολείων και της εστίασης στις 10 Μαΐου, αλλά και του ανοίγματος του τουρισμού λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Μαΐου, όπως είναι ο προγραμματισμός.

Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνει πισωγύρισμα, επομένως τα σενάρια για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων μπήκαν στο συρτάρι, άρα και αυτό το Πάσχα θα μείνουμε στις πόλεις.

Μάλιστα, υπάρχουν μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου, κυρίως από την επαρχία, οπού εκφράζεται ανησυχία από πολύ κόσμο ότι μια μαζική έλευση εκδρομέων από τα αστικά κέντρα θα επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση και θα υπερφορτώσει το Σύστημα Υγείας που δεν έχει τις αντοχές της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι και το ΕΣΥ στην πρωτεύουσα δοκιμάζεται σκληρά.

Για τα «κορωνοπάρτι» στην κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι δύσκολη εξίσωση, με φόβο επεισοδίων, διαδηλώσεων και περαιτέρω διασποράς σε περίπτωση παρέμβασης της ΕΛΑΣ. Εξετάζεται η προληπτική περιφρούρηση πλατειών, όπως της Βαρνάβα στο Παγκράτι, ενώ επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τηρεί τα μέτρα προφύλαξης και απομονώνει τέτοιες συμπεριφορές.

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Αμέσως μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή και απαντώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό για την λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα.

Με περισσότερη ελευθερία. Αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε την δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», ενώ για την Μεγάλη Παρασκευή και την περιφορά του Επιταφίου είπε ότι θα γίνει γύρω από τους Ιερούς Ναούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, συμβιβαστική λύση φαίνεται στον ορίζοντα και για τη λειτουργία της Ανάστασης: Και αυτή θα γίνει με τους πιστούς στα προαύλια των ιερών ναών, και νωρίτερα από το σύνηθες, ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός μετά τα μεσάνυχτα με αφορμή την Ανάσταση.

«Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (σ.σ. στο χωριό) και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορωνοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Πάσχα στο χωριό: Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις και τις λειτουργίες

Πάσχα στο χωριό: Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις και τις λειτουργίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments