Ελλάδα

ΠΟΥ: Συνιστά πρόληψη των αναπνευστικών νόσων με εμβόλιο

ΠΟΥ: Συνιστά πρόληψη των αναπνευστικών νόσων με εμβόλιο
ΠΟΥ: Πρόληψη των αναπνευστικών νόσων με εμβόλιο συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, χτίζοντας την εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό ως δημόσιο αγαθό που σώζει ζωές και προστατεύει την υγεία.

Την πρόληψη των αναπνευστικών νόσων, όπως πνευμονιόκοκκος, γρίπη και κοκκύτη, με εμβόλιο συνιστά ο ΠΟΥ σε μήνυμά του, ώστε να επιτραπεί μεγαλύτερη διαθεσιμότητα αναπνευστικού ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων και επαγγελματιών υγείας για την υποστήριξη των ασθενών με COVID-19

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ανοσοποίησης που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, δηλαδή 24 με 30/4 και η οποία στοχεύει στην προώθηση της χρήσης εμβολίων για την προστασία ατόμων όλων των ηλικιών από ασθένειες, στάθηκε στην προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να περιοριστεί το κλινικό φορτίο από νοσήματα που δυνητικά προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό μπορεί να βοηθήσει να ελεγχθεί και η πίεση που υφίστανται τα συστήματα υγείας με την πανδημία της νόσου COVID-19.

Οι συντονίστριες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας κ.κ. Παρασκευή Κατσαούνου, Aδαμαντία Λιαπίκου και Βασιλική Γεωργακοπούλου επισημαίνουν πως η παγκόσμια κοινότητα έχει διαχρονικά καταγράψει μεγάλες πανδημίες από μολυσματικά νοσήματα, με υψηλό τίμημα αυξημένης νοσηρότητας και θνησιμότητας και τεράστιες κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις, καθώς όπως τονίζουν σήμερα η ανθρωπότητα δοκιμάζεται σκληρά από την πρωτοφανή πανδημία SARS-COV-2, η οποία έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο αντοχής το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόσο της χώρας μας, όσο και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών.

Εμβολιασμοί Ελλάδα

Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά

Οι εμβολιασμοί αποτελούν βασικό μέτρο για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας. Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και επικαιροποιημένα εμβολιαστικά προγράμματα, τόσο στην κάλυψη του παιδικού όσο και του εφηβικού και του ενήλικα πληθυσμού. Τα εμβόλια παρέχονται δωρεάν και πραγματοποιούνται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών/Εφήβων/Ενηλίκων, όπως αυτό διαμορφώνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

To σύνθημα της φετινής εκστρατείας του WHO για την εβδομάδα ανοσοποίησης είναι: «Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά».

  • Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά στους ανθρώπους, στιγμές, ορόσημα και στόχους που μας ενδιαφέρουν περισσότερο.
  • Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται κατά του SARS-Cov2, θα έρχονται πιο κοντά φυσικά, καθώς θα αρθούν οι περιορισμοί για ταξίδια και οι αποστάσεις, αλλά τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά με πολλούς άλλους τρόπους εδώ και δεκαετίες.
  • Τα εμβόλια δημιουργούν γέφυρες από γενιά σε γενιά, προστατεύοντας τους μικρούς και μεγάλους, αποτρέποντας τη μετάδοση ασθενειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments