Διεθνή

Η Γαλλία στα χνάρια της Βαρκελώνης – Ελπίζει σε δοκιμαστικές συναυλίες μέσα στον Μάιο

Η Γαλλία στα χνάρια της Βαρκελώνης – Ελπίζει σε δοκιμαστικές συναυλίες μέσα στον Μάιο
Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το πείραμα της Βαρκελώνης κάνει τη Γαλλία να «ονειρεύεται» μελλοντικές δοκιμαστικές συναυλίες.

Μετά το πετυχημένο πείραμα της Βαρκελώνης, όπου 5.000 άτομα παρευρέθηκαν σε συναυλία, χωρίς να καταγραφεί υψηλή μετάδοση του κορωνοϊού, τη σκυτάλη τώρα παίρνει η Γαλλία, η οποία ελπίζει ότι το Μάιο θα μπορούσε κι εκείνη με τη σειρά της να διοργανώσει ένα παρόμοιο πείραμα δοκιμαστικών συναυλιών.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς διοργανωτές, δεν υπήρξε «καμία ένδειξη» μόλυνσης, μετά τη δοκιμαστική συναυλία με τη συμμετοχή 5000 ανθρώπων, στις 27 Μαρτίου στη Βαρκελώνη, όπου το κοινό, φορώντας μάσκες, μπόρεσε να χορέψει, χωρίς να τηρεί αποστάσεις.

Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα από την ημερομηνία της συναυλίας πραγματοποιήθηκαν τεστ PCR σε όσους παρευρέθηκαν και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι υπήρξε μετάδοση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και αυτός ήταν ο στόχος της μελέτης».

Μόνο 6 θετικά περιστατικά ανιχνεύθηκαν ανάμεσα στους 5.000 θεατές δεκαπέντε ημέρες μετά την συναυλία και οι διοργανωτές είναι βέβαιοι ότι «για τα τέσσερα από τα έξι περιστατικά, η μετάδοση δεν έγινε κατά την διάρκεια της συναυλίας».

«Τα αποτελέσματα της Βαρκελώνης, είναι ένα υπέροχο νέο, αυτό ενδυναμώνει την επιθυμία μας στη Γαλλία να συνεχίσουμε αυτές τις έρευνες», σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαλίκα Σεγκινό, επικεφαλής του συνδικάτου Prodiss.

«Διότι η Ισπανία αναμένει επίσης πολλά από το γαλλικό πείραμα», συνέχισε. «Διότι δεν πρόκειται για ένα μονάχα πρότζεκτ, για το οποίο πρέπει να βρούμε τη λύση. Είναι επείγον στη Γαλλία να έχουμε την επιβεβαίωση των αρχών ότι οι δοκιμαστικές συναυλίες θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τον Μάιο».

Οι πολιτιστικοί χώροι είναι κλειστοί από το φθινόπωρο στη Γαλλία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Δύο σχέδια δοκιμαστικών συναυλιών, ένα στο Παρίσι κι ένα στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία αναβάλλονται συνεχώς από τον Φεβρουάριο.

Το συνδικάτο Prodiss, με τη βοήθεια του Assistance publique-Hopitaux de Paris, εργάζεται για εκείνο στο Bercy, μια μεγάλη αίθουσα στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου το γαλλικό ροκ συγκρότημα Indochine θέλει να συμμετάσχει.

«Θέλουμε να το κάνουμε, για να βοηθήσουμε κάθε επάγγελμα, για να δείξουμε ότι, όπως στη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ, το να πάει κανείς σε μια συναυλία (με μάσκες) δεν είναι επικίνδυνο», είχε προσφάτως δηλώσει στο AFP ο αρχηγός του συγκροτήματος Νικολά Σιρκίς. «Είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε το σήμα των αρχών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments