Διεθνή

Sputnik V: Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον ΠΟΥ

Sputnik V: Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον ΠΟΥ
Sputnik V: Ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την αξιολόγηση των δεδομένων για πιθανή άδεια για επείγουσα χρήση του.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το Sputnik V, το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Θυμίζουμε ότι ΠΟΥ και ΕΜΑ εξετάζουν από κοινού τις πρακτικές παρασκευής του εμβολίου ενώ χθες Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν για την παραγωγή του.

Συγκεκριμένα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid-19 Sputnik V και ότι δεν έχει ακόμη ορίσει ημερομηνία για την αξιολόγηση των δεδομένων για πιθανή άδεια για επείγουσα χρήση. «Ως προς το Sputnik, ακόμη περιμένουμε, βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο του πέρα δώθε. Άρα δεν έχουμε προγραμματίσει ακόμη συνάντηση αξιολόγησης» σημείωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού, Μάργκαρετ Χάρις, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη.

“Όχι” από τη Βραζιλία

Εν τω μεταξύ, η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας Anvisa απέρριψε σήμερα την εισαγωγή του ρωσικού εμβολίου που ζητήθηκε από κυβερνήτες πολιτειών για την αντιμετώπιση του φονικού δεύτερου κύματος της επιδημίας. Οι ειδικοί αναφέρθηκαν σε «εγγενείς κινδύνους» και σοβαρές ατέλειες, προβάλλοντας την έλλειψη στοιχείων ως προς την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Η Μόσχα επιδιώκει για το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamalaya να ενταχθεί στη λίστα εμβολίων του ΠΟΥ. Μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί τα εμβόλια της Pfizer, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson και πρόκειται για μία μια επικύρωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς των εμβολίων που βοηθά στην καθοδήγηση των ρυθμιστικών συστημάτων των χωρών. 

Άμεσα η παραγωγή του στην Τουρκία

Σημειώνεται ότι το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η τουρκική φαρμακευτική εταιρία Viscoran Ilac κατέληξαν σε συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην Τουρκία. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά είχε δηλώσει ότι η χώρα πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα να χορηγεί το εμβόλιο Sputnik στους πολίτες της.

Η παραγωγή θα οργανωθεί στα εργοστάσια της τουρκικής φαρμακευτικής εταιρείας Viscoran Ilac, ανακοίνωσε η RDIF σε δήλωση. «Η RDIF και η τουρκική φαρμακευτική εταιρεία Viscoran Ilac ανακοίνωσαν συνεργασία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Η Viscoran Ilac έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την παραγωγή του εμβολίου και σχεδιάζει να την ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments