Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Να πάμε άφοβα στα εστιατόρια, αλλά με προσοχή

Βασιλακόπουλος: Να πάμε άφοβα στα εστιατόρια, αλλά με προσοχή
Βασιλακόπουλος: Τι ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας για το άνοιγμα της εστίασης και τους εμβολιασμούς των 30άρηδων.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εμφανίστηκε σήμερα στο Star και αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία της εστίασης, η οποία θα ανοίξει επίσημα στις 3 Μαΐου, αλλά και στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας επισημαίνει πως θα πρέπει να πάμε άφοβα στα καταστήματα εστίασης, ωστόσο τονίζει στους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή. Ιδιαίτερα, συνιστά να μην προβούν σε υπερβολές, διότι είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε προβλήματα.

«Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, δεν αξίζει να το ρισκάρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Επιπλέον, ανέφερε ότι τα εστιατόρια θα βοηθήσουν περαιτέρω στην αποφόρτιση της επιδημιολογικής εικόνας. «Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε ότι ανοίγουν εστιατόρια γιατί θα μειωθεί η ενδοοικιακή μετάδοση», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να μετατραπούν σε «ορθάδικα».

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εμβολιασμών. Ο ίδιος επεσήμανε ότι ένα άτομο που έχει κάνει και τις δύο δόσεις σπάνια νοσεί και αν το κάνει έχει μικρό ιικό φορτίο, που κάνει δύσκολο το να κολλήσει κάποιον άλλον.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 30 έως 39, ο καθηγητής δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος, ενώ τόνισε ότι το εμβόλιο είναι η μόνη λύση που θα επιτρέψει στα νοσοκομεία να πάρουν «ανάσα».

«Με κάνει αισιόδοξο, πως η επόμενη γενιά είναι μορφωμένη, Η μόνη λύση είναι το εμβόλιο. Από την πρώτη μόνο δόση, μειώνονται κατά 90% οι νοσηλείες» σημείωσε ο καθηγητής.

Ανοίγει η εστίαση, ωστόσο παραμένουν τα SMS στο 13033 – Πότε αναμένεται η κατάργησή τους

Αν και οι περισσότεροι ήλπιζαν ότι στη σημερινή ενημέρωση θα ανακοινωνόταν η κατάργηση του SMS εν όψει του ανοίγματος της εστίασης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η αποστολή των SMS θα είναι υποχρεωτική έως και την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η η αποστολή μηνυμάτων στο 13033 θα διατηρηθεί έως και τις 15 Μαΐου, ημέρα όπου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Την ίδια ημέρα η χώρα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της για να καλωσορίσει τους τουρίστες που θα επιλέξουν για φέτος την Ελλάδα ως τον ταξιδιωτικό τους προορισμό.

Επομένως, αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 3 Μαΐου, που ανοίγει μετά από πολλούς μήνες η εστίαση, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν των κωδικό 6 στο 13033 προκειμένου να μετακινηθούν στο κατάστημα εστίασης που επιθυμούν.

Παράλληλα, έχουν τεθεί ορισμένοι περιορισμοί σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης. Αρχικά, θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι και δεν επιτρέπεται η μουσική. Επιπλέον, το κατάστημα θα κατεβάζει ρολά από τις 22.45 το βράδυ αυστηρά, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 23:00, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τους ΚΑΔ που «ανοίγουν» στον κλάδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments