Ελλάδα

Lockdown: Παραμένουν τα SMS στο 13033 – Τι θα στέλνουμε για την εστίαση

Lockdown: Παραμένουν τα SMS στο 13033 – Τι θα στέλνουμε για την εστίαση
Lockdown: Η αποστολή των SMS θα είναι υποχρεωτική μέχρι τις 15 Μαΐου.

Αν και οι περισσότεροι ήλπιζαν ότι στη σημερινή ενημέρωση θα ανακοινωνόταν η κατάργηση του SMS εν όψει του ανοίγματος της εστίασης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η αποστολή των SMS θα είναι υποχρεωτική έως και την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η η αποστολή μηνυμάτων στο 13033 θα διατηρηθεί έως και τις 15 Μαΐου, ημέρα όπου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Την ίδια ημέρα η χώρα αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της για να καλωσορίσει τους τουρίστες που θα επιλέξουν για φέτος την Ελλάδα ως τον ταξιδιωτικό τους προορισμός.

Επομένως, αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 3 Μαΐου, που ανοίγει μετά από πολλούς μήνες η εστίαση, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν των κωδικό 6  στο 13033 προκειμένου να μετακινηθούν στο κατάστημα εστίασης που επιθυμούν.

Παράλληλα, έχουν τεθεί ορισμένοι περιορισμοί σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης. Αρχικά, θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι και δεν επιτρέπεται η μουσική. Επιπλέον, το κατάστημα θα κατεβάζει ρολά από τις 22.45 το βράδυ αυστηρά, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 23:00, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τους ΚΑΔ που «ανοίγουν» στον κλάδο.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για το Πάσχα

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Τι θα ισχύει για τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής

  • α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών,
  • β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού,
  • γ) πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ. Ακόμη υπενθύμισε πως την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια αν μιλάμε για εσωτερικό χώρο και για 12 άτομα αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments