Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα

Εμβολιασμοί: Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα
Εμβολιασμοί: Μεγάλη ήταν η ζήτηση των ραντεβού, η οποία με τη σειρά της οδήγησε στην αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων.

Με την εμβολιαστική εκστρατεία της χώρας μας να κινείται με ταχείς ρυθμούς, παρατηρείται πως αυξημένη είναι η ζήτηση για ραντεβού σε εμβολιασμό από την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών, αλλά και των 40-44 ετών, η οποία άνοιξε σήμερα το απόγευμα. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες θα υπάρχει άμεσα αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα».

Εμβολιασμοί: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών – Θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca

Από σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των ηλικιών 40-44 με το εμβόλιο της AstraZeneca όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση.

Το Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η αντίστοιχη πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και των ηλικιών 45-49. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κικίλιας, το Μάιο στην Ελλάδα θα εμβολιάζονται όλοι όσοι είναι άνω των 30 ετών. Ήδη έχουν κλειστεί αρκετές χιλιάδες ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca και ήδη όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 9142 νέοι άνθρωποι.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε περήφανος για την επιχείρηση «Ελευθερία» και τόνισε ότι η ανταπόκριση από την κοινωνία στον εμβολιασμό είναι μεγάλη. Χτες ξεπεράσαμε τα 2,9 εκατ. εμβολιασμούς και σήμερα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Μάλιστα έκανε λόγο για καθημερινό σπάσιμο των ημερήσιων εμβολιασμών και όπως τόνισε η επιτάχυνση της διαδικασίας με το άνοιγμα νέων εμβολιαστικών κέντρων ώστε από τις 5 Μαΐου να λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1500 εμβολιαστικά κέντρα έχει στόχο «να αγγίξουμε τις 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα». Ο υπουργός Υγείας πάντως άφησε αιχμές για τις πρωινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον εμβολιασμό των νεότερων ηλικιών με το AstraZeneca λέγοντας ότι «η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια».

Ο κ. Κικίλιας απέδωσε τα εύσημα στην Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών λέγοντας ότι έχει επιδείξει επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Υπενθυμίσε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών διορίστηκε το 2017 από την κυβέρνηση Τσίπρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανανέωσε τη θητεία των μελών της τον Αύγουστο 2020.

«Είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και κάλεσε όλους να δείξουν την «αναγκαία αυτοσυγκράτηση» και «να προφυλάξουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments