Ελλάδα

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30 έως 39 ετών

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30 έως 39 ετών
Κορωνοϊός: Η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας κινείται σε γρήγορους ρυθμούς. Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30-39 ετών, ενώ το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει για την ηλικιακή κατηγορία των 45-49 ετών.

Η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας επιταχύνεται μέρα με την μέρα, οδεύοντας στην πολυπόθητη Ελευθερία. Από σήμερα την σκυτάλη του εμβολιασμού παίρνουν οι πολίτες ηλικίας 30 έως 39 ετών, οι οποίοι πρόκειται να λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα πρόκειται να προστεθούν κι άλλες ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Τελικά η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της κατηγορίας 30-39 ετών άνοιξε νωρίτερα για όσους ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, οι οποίοι έλαβαν ενημερωτικό SMS το βράδυ της Δευτέρας. Βασιλακόπουλος

Υπολογίζεται ότι 1,36 εκατομμύρια πολίτες θα μπορέσουν από σήμερα να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, με τη διαδικασία να ξεκινάει την επόμενη μέρα, δηλαδή τη Μεγάλη Τετάρτη. Το εμβόλιο που θα λάβουν θα είναι της AstraZeneca. Σύμφωνα με τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω τέσσερα εμβόλια: Pfizer, AstraZeneca, Moderna και Johnson & Johnson.

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «το Σάββατο ξεπεράσαμε τα 2.000.000 εμβολιασμένους συμπολίτες μας τουλάχιστον με μία δόση», κάνοντας λόγο για «μία πολύ μεγάλη κατάκτηση». Από αρχές Μαΐου θα αναπτυχθούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αναμένεται να προστεθούν κι άλλα στη συνέχεια, έχοντας ως απώτερο στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού.

Από τις 5 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, στη «μάχη» του κορωνοϊού μπαίνει και το εμβόλιο της Johnson & Johnson από τις 5 Μαΐου. Αν και αρχικά η εταιρία είχε «παγώσει» την παράδοση των εμβολίων στην Ευρωπαΐκή Ένωση επειδή είχαν αναφερθεί περιστατικά θρομβώσεων που ίσως σχετίζονταν με το εμβόλιο, ωστόσο η ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) έδωσε το «πράσινο» φως και πλέον σε πολλές χώρες ξεκινούν πάλι οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

«Γνωρίζουμε ότι πριν μία εβδομάδα είχαμε μία κοινή απόφαση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών και το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων, και μετέπειτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για άρση της χορήγησης ενός εμβολίου, του πολυαναμενόμενου μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson. Τα δεδομένα από την Αμερική δόθηκαν με μικρή διαφορά χρόνου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό. Και η απόφαση ήταν κοινή, καταλήγοντας στην άρση αυτής της απαγόρευσης της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους στη χθεσινή ενημέρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments