Ελλάδα

Κατανομή κρουσμάτων 28/4: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 28/4: Πού εντοπίζονται
Κατανομή κρουσμάτων 28/4: Δείτε αναλυτικά πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (28/4) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 2.781 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.263 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 413 νέες λοιμώξεις.

Η Αχαΐα, που επί πολλές εβδομάδες σημείωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τις τελευταίες εβδομάδες έπεσε σε διψήφιο αριθμό, καταγράφοντας 60 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 160 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 133 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 81 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 166 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 393 κρούσματα
  • Νήσων: 12 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 158 κρούσματα
  • Πειραιώς: 160 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 413 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 60.

Αρκουμανέας: Το 95% όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ δεν έχει εμβολιαστεί

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας πως η «μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός». Τι ανέφερε για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Μιλώντας στο Mega o κ. Αρκουμανέας είπε ότι θα πρέπει να εξετάζεται η πορεία της πανδημίας με τα στοιχεία ανά εβδομάδα και όχι μέρα – μέρα. «Είναι η τρίτη εβδομάδα που πέφτουν τα κρούσματα, έχει πέσει η θετικότητα, ενώ μετά από 9 εβδομάδες είχαμε μείωση και στους θανάτους» τόνισε και υπογράμμισε ότι αυτά τα στοιχεία είναι που δημιουργούν την αισιοδοξία για το μέλλον.

«Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας, έχουμε αυξημένα κρούσματα, το σύστημα υγείας πιέζεται, αλλά βλέπουμε και τα αισιόδοξα στοιχεία όπως είναι τα εμβόλια που αυξάνονται και μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν φτάσει τα 5 εκατομμύρια» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και ξεκαθάρισε ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση κατά της πανδημίας.

«Η χαλάρωση θα αργήσει, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Όλοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα την περίοδο των εορτών του Πάσχα, προκειμένου να μην υπάρξει νέα έξαρση. Υπάρχει μια κούραση από τον κόσμο, όμως τώρα πρέπει να δείξουμε αντοχή» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των δραστηριοτήτων που έγινε στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών, ενώ αναφέρθηκε στις οδηγίες που έδωσε το αμερικανικό CDC για τους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και θα μπορούν να βγάλουν τις προστατευτικές μάσκες. «Μέσα στο καλοκαίρι νομίζω θα έχουμε αρκετά καλύτερη εικόνα και από το φθινόπωρο, ανάλογα με τις παραδόσεις, θα έχουμε το τείχος ανοσίας που απαιτεί πάνω από το 70% του κόσμου» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments