Ελλάδα

Σκουτέλης: Το Άγιο Φως είναι τα εμβόλια

Σκουτέλης: Το Άγιο Φως είναι τα εμβόλια
Σκουτέλης: «Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των 30-39 για εμβολιασμό», είπε ο Λοιμωξιολόγος.

Στους εμβολιασμούς και στην πλατφόρμα που άνοιξε για την ηλικιακή ομάδα 30-39, αναφέρθηκε ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής της Β΄ Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», Αθανάσιος Σκουτέλης. «Το Άγιο Φως είναι τα εμβόλια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή την συζήτηση για την άρση ορισμένων μέτρων σημείωσε ότι «όλα τα στοιχειώδη μέτρα, όπως τα sms, οι αποστάσεις και οι μάσκες πρέπει να συνεχιστούν. Τον ιό πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σκληρά, να τον πατήσουμε κάτω, να τον ισοπεδώσουμε, για να τελειώνουμε με αυτόν». Επεσήμανε επίσης ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «νοσήματα που μας ταλαιπωρούσαν, όπως τα απλά κρυολογήματα και η γρίπη έχουν εξαφανιστεί με ένα απλό μέτρο, την τήρηση αποστάσεων και τις μάσκες».

«Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τις επιστημονικές ανησυχίες στον κόσμο»

Στη συνέχεια ο κ. Σκουτέλης αναφέρθηκε στην σύγχυση που έχει δημιουργηθεί από αναφορές για τις παρενέργειες των εμβολίων. «Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τις επιστημονικές ανησυχίες στον κόσμο γιατί θα τον τρελάνουμε. Πιο ηχηρή απόδειξη για την σύγχυση που προκλήθηκε στους πολίτες για τα εμβόλια, είναι η συγκινητική ανταπόκριση των ατόμων 30-39 ετών, που έχουν σπεύσει από χθες που άνοιξε η πλατφόρμα να ορίσουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca» σημείωσε.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τους διασωληνωμένους ασθενείς είπε: «Σχεδόν όλοι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Το ποσοστό των ηλικιωμένων που πρέπει να εμβολιαστούν πρέπει να είναι 100%, όμως ακόμη δεν είναι τόσο υψηλό και θα πρέπει στο τέλος της εβδομάδας που θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για όλα τα εμβόλια, καλό θα είναι να κανονίσουν».

Με AstraZeneca θα εμβολιαστούν οι 30-39

Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας βρίσκεται σε λειτουργία η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες 30 έως 39 ετών. Από τις 21:30 η ώρα ξεκίνησαν να φτάνουν στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, τα πρώτα ενημερωτικά SMS με το μήνυμα: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου». Για τους πολίτες της ομάδας 30 – 39 που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα άνοιξε από την Μεγάλη Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι. Οι 30 – 39 θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments