Τεχνολογία

Apple M2: Στα σκαριά ο νέος επεξεργαστής της εταιρείας

Apple M2: Στα σκαριά ο νέος επεξεργαστής της εταιρείας
Apple M2: O νέος επεξεργαστής του τεχνολογικού κολοσσού αναμένεται να λάβει την ονομασία Μ2 και να κάνει το ντεμπούτο του στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

H Apple πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου επεξεργαστεί με την ονομασία Μ2. Η εταιρεία είχε παρουσιάσει το νέο iMac και το νέο iPad pro, τα οποία έχουν τον νέο επεξεργαστή. Επίσης ξεκίνησε μία νέα συνεργασία με την LG για τις οθόνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος επεξεργαστής της Apple, το δεύτερης γενιάς system-on-a-chip (SoC) της εταιρείας, αναμένεται να λάβει την ονομασία M2 και θα κάνει ντεμπούτο με τα νέα MacBook Pro στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναφέρει η εφημερίδα Nikkei Asia.

Θετική η εμπειρία χρήσης του Μ1

Κατά τα φαινόμενα η εμπειρία χρήσης του αρχικού M1 ήταν θετική. Τα συστήματα με τον εν λόγω επεξεργαστή προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας και ικανοποιητικές επιδόσεις γραφικών, σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα της εταιρείας.

Τα δείγματα ήταν τόσο θετικά ώστε η Apple εξόπλισε με τον M1 τόσο συστήματα iMac όσο και iPad Pro. Προφανώς το «πείραμα» πέτυχε και είναι σαφές ότι η Apple πλέον δεν χρειάζεται τους επεξεργαστές της Intel για να εξοπλίσει τους υπολογιστές της. Τουλάχιστον όχι στην κλίμακα που η Intel είναι απαραίτητη σε άλλους κατασκευαστές.

Η παραγωγή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Nikkei Asia, η παραγωγή του M2 έχει ανατεθεί στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επεξεργαστών παγκοσμίως. Θα είναι και αυτός ένα system-on-a-chip (SoC), δηλαδή θα ενσωματώνει την κεντρική μονάδα επεξεργασίας και το σύστημα γραφικών.

Σύμφωνα με αναλυτές, το τσιπ θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο παραγωγής των 5 νανομέτρων plus (N5P), κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία παραγωγής του θα διαρκεί συνολικά 3 μήνες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η μαζική παραγωγή είναι σε φάση προετοιμασίας ώστε οι παραδόσεις να ξεκινήσουν το αργότερο έως τον Ιούλιο. Προφανώς θα ακολουθήσουν περισσότερες συσκευές της Apple που βασίζονται στο M2.

Τα χαρακτηριστικά του νέου iMac

Διαθέτει οθόνη 24’’ ανάλυσης 4.5K και εξακολουθεί να διατηρεί το μεγάλο περιθώριο στο κάτω μέρος, το οποίο κρύβει μέσα του το hardware και το νέο σύστημα ηχείων με διπλά woofers και tweeters που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ήχου (Spatial Audio + Dolby Atmos). Επίσης, η εταιρεία έχει τοποθετήσει νέα 1080p FaceTime κάμερα και νέο σύστημα μικροφώνων, ενώ υπόσχεται 85% ταχύτερη απόδοση στη CPU και 50% στα γραφικά.

Η πλάτη του νέου iMac είναι εντελώς επίπεδη και περιλαμβάνει νέα μαγνητική υποδοχή για τη σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας, το οποίο έχει μήκος 2m και το mini τροφοδοτικό περιλαμβάνει την υποδοχή Ethernet για να μη μπλέκεις με καλώδια επάνω στο γραφείο σου. Στο πίσω μέρος του iMac υπάρχουν 4 υποδοχές USB Type-C, οι δύο εκ των οποίων είναι Thunderbolt 4.

Η συσκευή ξεκινά στα $1.299 με τέσσερις χρωματικές επιλογές, ενώ η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει τη σειρά στα επτά χρώματα στο μοντέλο των $1.499. Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες από τα μέσα Μαΐου, με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν στις 30 Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments