Τεχνολογία

LG Apple: Νέα συνεργασία για τις οθόνες των iPhone

LG Apple: Νέα συνεργασία για τις οθόνες των iPhone
LG Apple: Μία νέα μεγάλη συνεργασία γεννιέται μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών, καθώς η LG θα προμηθεύει στην Apple τις οθόνες των iPhone.

H LG αναμένεται να συνάψει μία νέα συμφωνία με την Apple. Λίγο καιρό πριν η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως θα σταματήσει να παράγει κινητά.  Τον Φεβρουάριο δε είχε ανακοινώσει την νέα σειρά τηλεοράσεων για το έτος 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η LG πρόκειται να ξεκινήσει την προμήθεια οθονών OLED για τα iPhone, χτυπώντας ευθέως την Samsung Display. H ζήτηση για OLED panels από την πλευρά της Apple αναμένεται να σημειώσει μεγάλη άνοδο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η ζήτηση από την Apple και η προσφορά της LG

Αναλυτικότερα, η Apple αναμένεται να χρειαστεί 169 εκατομμύρια OLED panels για τις ανάγκες της γραμμής παραγωγής του iPhone και όλα αυτά μέσα στο 2021, με την ζήτηση να σημειώνει άνοδο της τάξης του 47.6% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Το 2020 η Samsung κάλυψε αυτή τη ζήτηση σε ποσοστό 78.3%, αλλά φέτος, το ποσοστό της Samsung θα πέσει στο 65.1%.

Εδώ έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της Apple η LG, η οποία εκτιμάται ότι θα την προμηθεύσει με 50 εκατομμύρια μονάδες OLED, διπλασιάζοντας τον αριθμό των OLED panels με τα οποία προμήθευε τα iPhones σε σχέση με το 2020. Το υπόλοιπο μέρος της ζήτησης θα καλυφθεί από την BOE.

Η Apple φέρεται να είναι ικανοποιημένη από το τελικό προϊόν που έλαβε από την LG την περασμένη χρονιά και αυτός είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που την έκαναν να την εμπιστευθεί περισσότερο για την γραμμή παραγωγής του iPhone 12.

Το μερίδιο της LG στην παγκόσμια αγορά των κινητών

Σήμερα το μερίδιο της LG στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων είναι περίπου 2%, ενώ σε μερικές αγορές όπως οι ΗΠΑ φθάνει το 10% και είναι τρίτη σε μερίδιο αγοράς. Το 2020 η εταιρεία πούλησε παγκοσμίως 23 εκατομμύρια κινητά, έναντι 256 εκατομμυρίων της πρώτης Samsung, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint.

Η απόσυρση της LG θα ωφελήσει και τους άλλους ανταγωνιστές της, πέρα από την επίσης νοτιοκορεατική Samsung, δηλαδή τις κινεζικές εταιρείες (Xiaomi, Oppo, Vivo κ.α.), την αμερικανική Apple κ.α.

Οι καινοτομίες της LG

Η LG είχε αρχικά εισάγει διάφορες καινοτομίες στα κινητά τηλέφωνα και το 2013 ήταν τρίτη σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως πίσω από τη Samsung και την Apple, όμως σταδιακά υποχώρησε στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εμφανίζει ζημιές εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, φθάνοντας περίπου τα 4,5 δισ. δολάρια συνολικά σε αυτή την περίοδο.

Η διακοπή των δραστηριοτήτων στην κινητή θα επιτρέψει στην εταιρεία να στρέψει την προσοχή της σε άλλες περιοχές με περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, τα «έξυπνα» σπίτια, οι διασυνδεμένες συσκευές κ.α. Ενώ και άλλα γνωστά ονόματα της κινητής τηλεφωνίας, όπως οι Nokia, HTC και Blackberry, γνώρισαν μεγαλύτερες δόξες στο παρελθόν, υπάρχουν ακόμη στην αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments