Ελλάδα

Τζανάκης: Τι είπε για την μείωση των διασωληνωμένων

Τζανάκης: Τι είπε για την μείωση των διασωληνωμένων
Τζανάκης: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca και την μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα και το εμβόλιο της Astrazeneca. Ακόμη, ο ίδιος έχει αναφέρει πως δεν πρόκειται να δούμε τέταρτο κύμα της πανδημίας. Επίσης, ο καθηγητής ανέφερε πότε περίπου θα πέσουν τα κρούσματα κάτω από 3.000.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι όλα τα εμβόλια είναι ισοδύναμα σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η διάθεση και προσφορά τους είναι πάρα πολύ μεγάλη οπότε ο εθνικός προγραμματισμός έχει τροποποιηθεί προς το καλύτερο, δήλωσε στο Μega, αναφερόμενος στη διάθεση του εν λόγω εμβολίου στις ηλικίες άνω των 30 ετών.

Τζανάκης: Σχετικά με την πιθανότητα θρόμβωσης και την πορεία της πανδημίας

Για την πιθανότητα θρόμβωσης ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού, υποστήριξε ότι είναι απειροελάχιστη σε αντίθεση με την πιθανότητα θρόμβωσης από τον κορωνοϊό, η οποία είναι χιλιάδες φορές πολλαπλάσια. Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει ελεύθερη επιλογή εμβολίου, αλλά αργότερα, ενώ τόνισε τον κίνδυνο πνευμονίας από τον ιό σε περίπτωση μη εμβολιασμού.

Για την πορεία της πανδημίας υποστήριξε ότι έχει ξεκινήσει μια αποκλιμάκωση μετά τις 10-15/4 και αυτή φαίνεται τόσο στα κρούσματα όσο και στον αριθμό νέων νοσηλειών. «Μετά τα μέσα Ιουνίου θα μειωθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων», είπε χαρακτηριστικά.

Τζανάκης: Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης

Μίλησε επίσης για τα εισπνεόμενα φάρμακα, λέγοντας πως αυτό που έχει ήδη εγκριθεί φαίνεται να βελτιώνει αισθητά το δείκτη της νοσηλείας, ενώ για το φάρμακο από το Ισραήλ είπε πως είναι σε κλινική δοκιμή με υποσχόμενα αποτελέσματα.

Για την εστίαση υποστήριξε πως πρόκειται για μετατροπή ανοργάνωτων κοινωνικών επαφών σε οργανωμένες και επιδημιολογικά επιτηρούμενες και άρα πιο ασφαλείς. «Αν τηρηθούν όλα αυτά, μπορεί να έχουμε και ωφέλεια ως προς τους επιδημικούς δείκτες», τόνισε.

Ο ιός είναι χειμωνιάτικος

Στη συνέχεια ο καθηγητής σημείωσε: «Δεν θα έχουμε πισωγύρισμα με το άνοιγμα της εστίασης και άλλων κλάδων, για μια σειρά από λόγους: Ο ιός θα «πέσει» έτσι κι αλλιώς τώρα με την ζέστη, καθώς είναι χειμωνιάτικος. Ο δεύτερος λόγος είναι η πρόοδος του εμβολιασμού και ο τρίτος το κομμάτι των self test που γίνονται σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που μέχρι τώρα δεν υποβαλλόταν σε έλεγχο».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε: «Δεν νομίζω ότι θα δούμε τέταρτο κύμα κορωνοϊού το επόμενο διάστημα κι αυτό διότι δείχνουν να τηρούνται τα μέτρα πχ. στο λιανεμπόριο που λειτουργεί με όρους ιατρείου, λειτουργεί τρίτη εβδομάδα και δεν είδαμε αύξηση των κρουσμάτων, αντιθέτως έχουμε μείωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments