Καιρός

Καιρός Πάσχα 2021: Με καλοκαίρι θα ψήσουμε το αρνί

Καιρός Πάσχα 2021: Με καλοκαίρι θα ψήσουμε το αρνί
Καιρός Πάσχα 2021: Σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Με κοντομάνικα όπως φαίνεται θα κάνουμε φέτος Πάσχα, καθώς ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς το Σαββατοκύριακο. Την Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός προβλέπεται αίθριος με αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε αρκετές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο και μάλιστα προβλέπεται να φτάσει ακόμα και στους 32 βαθμούς.  Το Μεγάλο Σάββατο προβλέπονται μεν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Από την άλλη όμως, η θερμοκρασία θα πάρει ανηφόρα. Θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Η άνοδος θα είναι ακόμα και 6 με 8 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη από τις κανονικές συνθήκες και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα ο υδράργυρος προβλέπεται να σκαρφαλώσει, παρά το γεγονός ότι θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους και μάλιστα οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα από την Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και από τα κανονικά επίπεδα και αναμένεται να ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για σήμερα

Ο καιρός σήμερα θα είναι στα κεντρικά και βόρεια γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Ειδικότερα στην Αττική θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments